Spinnerij

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende machines en toebehoren die wij voor een aantal constructeurs op exclusieve basis kunnen aanbieden. Klikken op het trefwoord brengt u naar het paginablok van de betrokken constructeur. Niet alle machines van onze constructeurs zijn hieronder vermeld.

Indien u een machine zoekt voor een bepaalde bewerking en u vond ze niet in de lijst hieronder, contacteer ons gerust, desnoods verwijzen wij u door naar een collega die het gezochte materiaal in zijn programma heeft.

Waar bent u naar opzoek?

Gualchieri & Gualchieri - spin-/twinmachines voor fantasiegarens

GUALCHIERI & GUALCHIERI SpA.         

Via delle Fonti 393/U
I – 59100 PRATO
Italië

T: +39 0574 59 0587
F: +39 0574 57 7759
www.gualchieriegualchieri.it

Gualchieri & Gualchieri levert:

  • spin- en twijnmachines voor fantasiegarens
  • chenille machines

De streek van Prato in Italië, waar Gualchieri & Gualchieri gevestigd is, is gekend als de grootste Europese leverancier van fantasie- en effectgarens. Gualchieri & Gualchieri ligt aan de basis van een ruim assortiment van garens dat wordt geproduceerd op hun hoogtechnologische machines.

Machines voor chenille, gevlamde garens, bouclégarens, gevlochten garens en eventuele combinatie van deze effecten zijn voorzien van een uitgebreide en gemakkelijk te bedienen elektronica voor het op punt stellen en het reproduceren van de verschillende effecten.

In het laboratorium van de Hogeschool Gent staat dan ook een Gualchieri & Gualchierimachine waarop vandaag een onderzoeksprogramma loopt voor de ontwikkeling van effectgarens.

Mazzini ici

MAZZINI ICI
Via N. Zucchelli, 2

I -240213  CLUSONE (BG)
ITALIË

T: +39 0346 2  7545
F: +39 0346 92 2955
www.mazziniici.com 

Mazzini ici levert: 

  • Installaties voor klimaatregeling in spinnerijen, weverijen en breierijen
  • Centrale stofafzuiging voor textielbedrijven

AERIS GROUP: “VERSA-IHS” EEN NIEUWE STANDAARD VOOR PERFORMANTIE

Op ITMA 2019 introduceerde AERIS GROUP een geïntegreerd filtersysteem “VERSADRUM” gecombineerd met het nieuwe IHS bevochtigingssysteem dat ontwikkeld werd en gelauwerd door de Europese Gemeenschap als deel van het Horizon 2020 project.

“VERSA IHS” is het resultaat van de constante research van de R&D afdeling van de AERIS GROUP, met het oog op ‘Smart Solutions’ met hoge betrouwbaarheid en veiligheid. In lijn met ecologische vereisten slaagde AERIS erin het verbruik van water en elektrische energie sterk te reduceren. De afmetingen van de installatie op zich zijn eveneens kleiner dan andere systemen.  

Een set van speciale ventilatoren (Plug Fans) vormen de kern van deze technologie. De motoren met IE4 efficiëntie en geïntegreerde frequentieregelaars maken het mogelijk om de snelheid direct proportioneel te regelen in functie van de noden in de productie-omgeving, waarbij een opmerkelijke energiebesparing wordt geleverd (-40%)

Het IHS bevochtigingssysteem vormt het kloppend hart van het geïntegreerde systeem en zorgt voor het recycleren van de lucht in de afdeling met een nooit eerder gezien saturatieniveau.

Voor de eerste keer in dergelijke systemen wordt de lucht aangevoerd in DROGE kanalen. De Plug Fans sturen, de lucht door de pulserende inductieve kanalen met gepatenteerde technologie. De lucht wordt naar laminaire diffusers gebracht en pas daar wordt het water microscopisch verspreid in de luchtstroom en volledig in de luchtstroom opgenomen.
De hoeveelheid water wordt constant aangepast aan de noden met behulp van een nieuwe volumetrische hogedrukpomp die volledig onderhoudsvrij is.

Het brein van het VERSA IHS systeem is de innovatieve Digitron 2.0 Vario software. Deze controller is een geavanceerde gebruikersinterface met een open platform dat het klaarmaakt voor INDUSTRY 4.0. Het systeem is niet gelimiteerd tot enkel de thermo-hygrometrische controle over het proces en de omgevingsomstandigheden, maar checkt eveneens de correcte uitvoering van alle door het systeem gegenereerde instructies zodat instellingen, verbruik, eventuele storingen onmiddellijk geregistreerd en zo mogelijk gecorrigeerd worden.

In vergelijking met traditionele klima-systemen kan met VERSA- IHS een besparing opleveren tot 70% in energieverbruik en tot 60% in waterverbruik.

Mazzini ici s.r.l. en Alen A NW s.r.l. maken deel uit van de Italiaanse AERIS GROUP en worden in de BENELUX vertegenwoordigd door DTA – DEWAELE TECHNICAL AGENCIES

Ikeuchi - bevochtiging

IKEUCHI EUROPE b.v.                            

Merwedeweg 6
3621 LR Breukelen
Nederland  

Phone: +31-(0)20-820 2175 
Fax:    +31-(0)20-820 2176 
E-mail: info@ikeuchi.eu
URL:    http://www.ikeuchie.eu

IKEUCHI levert:

Persluchtgestuurde bevochtigers voor alle industriële toepassingen waar de luchtvochtigheid op een gecontroleerde manier dient bijgestuurd te worden: drukkerijen, coatingbedrijven, extrusie, weverijen, voedingsbedrijven,…

De AKIMIST installatie reduceert het fijn stof in de lucht, voorkomt de opbouw van statische elektriciteit, voorkomt deshydratatie, helpt reukhinder bestrijden,…


Bij IKEUCHI vinden we toestellen voor plaatselijke luchtbevochtiging. Zowel de AKIMIST- als de BOOSTER toestellen vinden hun toepassing in zones die een hogere luchtvochtigheid vereisen dan deze die door de algemene klimaatregeling voorzien wordt; of in kleinere bedrijven waar geen klimaatregeling voorzien is. Deze persluchtaangedreven toestellen zorgen voor een optimale verneveling van het water zonder condensvorming.

TOEPASSINGEN

Neerslaan van fijn stof

Net zoals de regen een oplossing brengt voor het smog- en fijn stof probleem biedt het DRY FOG systeem een efficiënte manier om fijn stof dat veroorzaakt wordt door bepaalde productieprocessen neer te slaan.  Dit maakt het leefklimaat in de productiezone aangenamer en veiliger.  Contaminatie door stof van de ene productielijn naar de ander wordt voorkomen.

Voorkomen van geurhinder

Daar waar het risico bestaat op geurhinder kan de ultrafijne verneveling van water door het DRYFOG systeem het ontstaan van hinderlijke geuren sterk reduceren.
Stortplaatsen van verbindingsoven, biologische reactoren, zijn typische voorbeelden waar DRYFOG een goede oplossing biedt.

Reductie van statische elektriciteit

In drukkerijen, inpakbedrijven, extrusie- en coating bedrijven waar rollen kunststof of papier snel wordt op/afgewikkeld kan een gebrek aan luchtvochtigheid leiden tot het verkleven van de materialen – wat de werking van de productielijn kan hinderen – en zelfs tot ernstige elektrische schollen.

Het DRYFOG systeem houdt de luchtvochtigheid op het gewenste niveau zonder risico op condensvorming.

Verlagen van omgevingstemperatuur

In werkplaatsen waar de productie gepaard gaat met grote warmteontwikkeling (gieterijen, smelterijen, glasfabrieken,…) kan het werkklimaat sterk verbeterd worden door met behulp van het DRYFOG systeem de omgevingstemperatuur naar beneden te halen en gelijktijdig de luchtvochtigheid op peil te houden.

Op peil houden van gewicht en kwaliteit

In de voedingssector bestaat het risico dat bij het koelen van producten – door de dehydratatie die gepaard gaat met het koelen – het oppervlak van het product (vb. salami of kazen,…) gaat rimpelen.  De DRYFOG installatie houdt de gewenste luchtvochtigheid perfect op peil zodat het gewicht en de kwaliteit van de producten gevrijwaard blijft.

Verminderen van brandgevaar

Wanneer met het DRYFOG systeem de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden en gelijktijdig het risico op vonkvorming door statische elektriciteit weggenomen wordt, dat zal uiteraard het risico op spontane ontbranding sterk gereduceerd worden.

OPLOSSINGEN

Een bevochtigingsinstallatie AKIMIST DRYFOG bestaat uit een aantal componenten die op elkaar worden aangesloten in een opstelling waarbij het benodigde water en de perslucht naar de AKIMIST toestellen wordt gebracht in functie van de behoefte aan vocht in de te behandelen ruimte.  Er dient voorzien te worden in aanvoer van elektrische stroom, water en perslucht.

Alle onderdelen van de installatie zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Akimist

De Akimist DRY FOG brengt door middel van speciale vernevelaars water onder vorm van droge mist in de te bevochtigen ruimte.  Het water wordt dermate fijn verneveld dat zich geen condensvorming voordoet.

Optimale bevochtiging op een gereduceerde oppervlakte onmiddelijk op de plaats waar de bevochtiging nodig is.

Ieder toestel kan naargelang de behoefte uitgerust worden met 1,2,3 of 4 vernevelaars.

Booster

Voor grotere ruimtes biedt de BOOSTER een ideale oplossing. De krachtige verspreiding van de nevel zorgt voor een optimale bevochtiging, zonder condensvorming.

In deze installatie is geen perslucht nodig.  Het water wordt onder hoge druk tot bij de BOOSTER toestellen gebracht.

Omgekeerde osmosefilter

Om de AKIMIST DRYFOG toestellen optimaal te laten functioneren en het onderhoud te beperken raden wij aan een aangepaste waterzuivering te voorzien van het type ‘omgekeerde osmose.

In functie van de nodige hoeveelheid water zijn drie verschillende toestellen voorzien:

OSMOKIT 40: capaciteit tot 16 l/u.
OSMOKIT 80: capaciteit tot 80 l/u.
OSMOKIT 160: capaciteit tot 160 l/u.

Persluchtfilter

Tussen de toevoerleiding van de centrale compressor van het bedrijf en de AKIMIST installatie wordt een luchtfilter met ontspanner geplaatst.

Hygrometer

Om de luchtvochtigheid in de ruimte te meten en in functie van de metingen de installatie te sturen wordt een eigen vochtigheidsmeter in de installatie ingeschakeld.

De hygrometer wordt opgesteld centraal in de zone waar de bevochtiging nodig is.

Regelventiel

Met behulp van een  elektrisch regelventiel op de persluchtleiding wordt de hoeveelheid perslucht die naar de AKIMIST toestellen gevoerd wordt  bijgeregeld in functie van de door de hygrometer gemeten waarden en de behoefte aan bevochtiging in de ruimte.

Schelling

SCHELLING Srl.                            

Via Donne della Resitenza 34
I – 28042 BAVENO (VB)
I T A L I Ë

T: +39 0323 92 4786
F: +39 0323 92 2392
URL: www.schelling.it

Schelling levert:

  • metalen kaardbeslag, tops voor katoenkaarden
  • naaldbekleding voor ruwmachines
  • naaldbekleding voor poolborstels

SCHELLING is gespecialiseerd in de productie van metalen kaardbeslag, tops voor katoenkaarden en garnituur voor ruwmachines. Een ruim assortiment van zaagtandtypes specifiek ontwikkeld voor diverse toepassingen. Zowel geweven als gebreide stoffen in synthetische materialen, wol en katoen zijn ter beschikking. Ook bekleding voor optrekrollen voor het weefsel op weefmachines en uiteenlopende types van flexibele garnituren zijn voorhanden.