Weverij

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende machines en toebehoren die wij voor een aantal constructeurs op exclusieve basis kunnen aanbieden. Klikken op het trefwoord brengt u naar het paginablok van de betrokken constructeur. Niet alle machines van onze constructeurs zijn hieronder vermeld.

Indien u een machine zoekt voor een bepaalde bewerking en u vond ze niet in de lijst hieronder, contacteer ons gerust, desnoods verwijzen wij u door naar een collega die het gezochte materiaal in zijn programma heeft.

Waar bent u naar opzoek?

Crippa - bobijnrekken, toebehoren

CRIPPA s.r.l.                    

Via L. Cadorna 20
I – 23894 CREMELLA (CO)
I T A L I Ë

T: +39 039 95 5238
e-mail: crippamario.srl@tin.it
www.crippamariosrl.it  

Crippa Levert:

 • Compacte bobijnrekken voor de bontweverij
 • Universele bobijnhouders voor alle bobijntypes
 • Compacte weefselopwikkelaars te plaatsen in de weefmachine

Wanneer Mario Crippa niet langer competitief was in het bouwen van weefmachines, schakelde hij over naar het maken van allerlei eenvoudige maar slimme accessoires die het leven van de wever aangenamer en rendabeler maken en de kwaliteit van het weefsel ten goede komen.

Crippa bouwt onder meer plaatsbesparende bobijnrekken voor de inslag in meubelstof- en bontweverijen, de enige echte universele bobijnhouder wordt door Crippa gemaakt. Stofafzuiging op de inbrengorganen voor de inslag op weefmachines en compacte weefselopwikkelaars die toelaten om het weefsel onmiddellijk op kartonnen hulzen op te wikkelen in de weefmachine, zijn ook producten die door Crippa werden ontwikkeld op vraag en met de inbreng van de klanten.

Autocreel

Voor weverijen met uniforme weefsels waar dezelfde inslag gedurende lange tijd op de weefmachine blijft bouwt CRIPPA de AUTOCREEL bobijnrekken.  Per positie worden 8 bobijnen kop-aan-staart verbonden en automatische in de afwikkelpositie gebracht.
Minder interventies en langere looptijd resulteren in een hoger rendement.

Compact - plaatsbesparende bobijnrekken voor bontweverij

Wanneer met veel verschillende inslagen kleuren en/of inslagtypes wordt geweven is de opstelling van het grote aantal inslagbobijnen bij de weefmachines soms een probleem.  Met de COMPACT bobijnrekken worden op een beperkte oppervlakte en op zeer toegankelijke manier een groot aantal inslagbobijnen opgesteld.

2 lagen bobijnen, plaatafstand 335 mm., 8 bobijnhouders GRIPSPOOL

4 lagen bobijnen, plaatafstand 440 mm., 16 bobijnhouders GRIPSPOOL

3 lagen bobijnen, plaatafstand 430 mm., 12 bobijnhouders GRIPSPOOL

4 lagen bobijnen, plaatafstand 350 mm., 16 bobijnhouders GRIPSPOOL

6 lagen bobijnen, plaatsafstand 323 mm., 24 bobijnhouders GRIPSPOOL

Gripspool - universele bobijnhouder

De GRIPSPOOL is de enige werkelijk universele bobijnhouder die zowel conische als cilindrische garenhulzen feilloos vastklemt.  Kartonnen hulzen worden evenals kunststofhulzen zowel in horizontale als in schuine positie op hun plaats gehouden.  Het wisselen van veren of rubberen klemstukken is niet langer nodig.

Miniroller

De MINIROLLER van CRIPPA is ontworpen voor de weverijen van bijvoorbeeld meubelstoffen waar stuklengtes van 50 of 60 meter op de weefmachine opgewikkeld worden.  Met de Miniroller wordt het weefsel net als op een externe batching motion of een kartonnen huls opgewikkeld.  De oorspronkelijke oppervlakte van de weefmachine wordt niet vergroot en ook de originele loopgangen blijven intakt.

Heinrich Derix

HEINRICH DERIX GmbH

Auf dem Feldchen 7-9
D – 47929 GREFRATH
Duitsland

T: +49 2158 91990
F: +49 2158 2699
www.derix.biz

Met meer dan 130 jaar ervaring is Derix wereldwijd gekend als betrouwbare leverancier van hevels en lamellen.  Ook voor heel speciale toepassingen levert Derix kwaliteitsproducten. Door innovatieve ontwikkeling en langdurige samenwerking met de klanten ziet Derix opportuniteiten in een voortdurende technologische vooruitgang.

Lamellen

Derix lamellen worden gemaakt uit gehard staal.  Er wordt bijzodnere aandacht besteed aan de optimale afwerking van de garendoorgang en de gladheid van de zijvlakken.  Alle lamellen worden owel verzinkt ofwel vernikkeld.

Vlakstaalhevels

Derix vlakstaalhevels voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.  Ze worden gemaakt uit hoogwaardig koolstofstaal of roestvrij staal.

Een intensieve oppervlaktebehandeling vermindert gevoelig de wrijving tussen de hevel en het garen.

Naargelang het garenmateriaal biedt Derix verzinkte, vernikkelde of roestvrij stalen hevels aan.

Draadhevels

In een aantal toepassingen worden draadhevels nog steeds succesvol ingezet.

Door de grote verscheidenheid in Draaddikte, Lengte, Grootte van het draadoogje en Groote van de bevestigingsogen produceert DERIX alle draadhevels op maat.  De jarenlange ervaring maakt dat alle oppervlakken die met het garen in contact komen perfect glad zijn.

Gadda - tweedehands textielmachines

GADDA srl.

Corso Sempione 238
I – 21052 BUSTO ARSIZIO (VA)
ITALIË

T: +39 0331 38 6055
F: +39 0331 38 6504
www.gadda.it

Reeds meer dan 25 jaar zijn wij actief als agent voor de firma Gadda die in België tweedehands weefmachines opkoopt.  Gadda staat borg voor correcte afspraken inzake manier en tijdstip van laden  en voor tijdige betaling van uw tweedehandsmachines. Bied ons uw machines aan!

Giovanelli

GIOVANELLI OFFICINE S.A.S

Via Salvatore Quasimodo, 25
I – 20025
LEGNANO MILANO
Italië
T: +39 0331 57 7373
URL: http:// www.giovanelli.com

Het familiebedrijf Giovanelli werd opgericht in 1917 en is sindsdien actief als toeleverancier en problemsolver voor de textielindustrie.

Het programma omvat onder meer:

 • Warp- en scheermolens voor de weverij
 • Scheer – en warprekken (ook voor technisch textiel)
 • Opwikkelaars, batching motions
 • Inspectietafels

Sectionele scheermachines

Giovanelli heeft een jarenlange ervaring in de bouw van sectionele scheermachines voor kettingbomen.  Mee met de recente ontwikkelingen in het Europese textiel levert deze constructeur ook machines voor het scheren van technische garens en voor technisch doek en zelfs op grote breedte (tot 550 cm) is Giovanelli een ernstig alternatief.

Scheerrekken

Met een uitgebreide ervaring inzake de bouw van scheermolens en vooral met de recente ontwikkelingen inzake technische weefsels biedt Giovanelli economische oplossingen voor aangepaste scheerrekken.  Zowel voor afwikkelen ‘à la défilé’ of ‘à la déroulé” zijn er geschikte oplossingen, voorzien van negatieve of positieve remsystemen.

Stapelrekken / paternosterrekken

Giovanelli bouwt – op maat – paternosterrekken voor het georganiseerd opslaan van weefbomen, doekrollen, schachtenpaketten, drukcilinders, enz…

De PLC sturing maakt het mogelijk de opslagplaats in het rek te registreren om later het gewenste materiaal snel terug te vinden en naar de losplaats te brengen.

Ikeuchi - bevochtiging

IKEUCHI EUROPE b.v.                            

Merwedeweg 6
3621 LR Breukelen
Nederland  

Phone: +31-(0)20-820 2175 
Fax:    +31-(0)20-820 2176 
E-mail: info@ikeuchi.eu
URL:    http://www.ikeuchie.eu

IKEUCHI levert:

Persluchtgestuurde bevochtigers voor alle industriële toepassingen waar de luchtvochtigheid op een gecontroleerde manier dient bijgestuurd te worden: drukkerijen, coatingbedrijven, extrusie, weverijen, voedingsbedrijven,…

De AKIMIST installatie reduceert het fijn stof in de lucht, voorkomt de opbouw van statische elektriciteit, voorkomt dehydratatie, helpt reukhinder bestrijden,…

Bij IKEUCHI vinden we toestellen voor plaatselijke luchtbevochtiging. Zowel de AKIMIST- als de BOOSTER toestellen vinden hun toepassing in zones die een hogere luchtvochtigheid vereisen dan deze die door de algemene klimaatregeling voorzien wordt; of in kleinere bedrijven waar geen klimaatregeling voorzien is. Deze persluchtaangedreven toestellen zorgen voor een optimale verneveling van het water zonder condensvorming.

TOEPASSINGEN

Neerslaan van fijn stof

Net zoals de regen een oplossing brengt voor het smog- en fijn stof probleem biedt het DRY FOG systeem een efficiënte manier om fijn stof dat veroorzaakt wordt door bepaalde productieprocessen neer te slaan.  Dit maakt het leefklimaat in de productiezone aangenamer en veiliger.  Contaminatie door stof van de ene productielijn naar de ander wordt voorkomen.

Voorkomen van geurhinder

Daar waar het risico bestaat op geurhinder kan de ultrafijne verneveling van water door het DRYFOG systeem het ontstaan van hinderlijke geuren sterk reduceren.
Stortplaatsen van verbindingsoven, biologische reactoren, zijn typische voorbeelden waar DRYFOG een goede oplossing biedt.

Reductie van statische elektriciteit

In drukkerijen, inpakbedrijven, extrusie- en coating bedrijven waar rollen kunststof of papier snel wordt op/afgewikkeld kan een gebrek aan luchtvochtigheid leiden tot het verkleven van de materialen – wat de werking van de productielijn kan hinderen – en zelfs tot ernstige elektrische schollen.

Het DRYFOG systeem houdt de luchtvochtigheid op het gewenste niveau zonder risico op condensvorming.

Verlagen van omgevingstemperatuur

In werkplaatsen waar de productie gepaard gaat met grote warmteontwikkeling (gieterijen, smelterijen, glasfabrieken,…) kan het werkklimaat sterk verbeterd worden door met behulp van het DRYFOG systeem de omgevingstemperatuur naar beneden te halen en gelijktijdig de luchtvochtigheid op peil te houden.

Op peil houden van gewicht en kwaliteit

In de voedingssector bestaat het risico dat bij het koelen van producten – door de dehydratatie die gepaard gaat met het koelen – het oppervlak van het product (vb. salami of kazen,…) gaat rimpelen.  De DRYFOG installatie houdt de gewenste luchtvochtigheid perfect op peil zodat het gewicht en de kwaliteit van de producten gevrijwaard blijft.

Verminderen van brandgevaar

Wanneer met het DRYFOG systeem de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden en gelijktijdig het risico op vonkvorming door statische elektriciteit weggenomen wordt, dat zal uiteraard het risico op spontane ontbranding sterk gereduceerd worden.

OPLOSSINGEN

Een bevochtigingsinstallatie AKIMIST DRYFOG bestaat uit een aantal componenten die op elkaar worden aangesloten in een opstelling waarbij het benodigde water en de perslucht naar de AKIMIST toestellen wordt gebracht in functie van de behoefte aan vocht in de te behandelen ruimte.  Er dient voorzien te worden in aanvoer van elektrische stroom, water en perslucht.

Alle onderdelen van de installatie zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Akimist

De Akimist DRY FOG brengt door middel van speciale vernevelaars water onder vorm van droge mist in de te bevochtigen ruimte.  Het water wordt dermate fijn verneveld dat zich geen condensvorming voordoet.

Optimale bevochtiging op een gereduceerde oppervlakte onmiddelijk op de plaats waar de bevochtiging nodig is.

Ieder toestel kan naargelang de behoefte uitgerust worden met 1,2,3 of 4 vernevelaars.

Booster

Voor grotere ruimtes biedt de BOOSTER een ideale oplossing. De krachtige verspreiding van de nevel zorgt voor een optimale bevochtiging, zonder condensvorming.

In deze installatie is geen perslucht nodig.  Het water wordt onder hoge druk tot bij de BOOSTER toestellen gebracht.

Omgekeerde osmosefilter

Om de AKIMIST DRYFOG toestellen optimaal te laten functioneren en het onderhoud te beperken raden wij aan een aangepaste waterzuivering te voorzien van het type ‘omgekeerde osmose.

In functie van de nodige hoeveelheid water zijn drie verschillende toestellen voorzien:

OSMOKIT 40: capaciteit tot 16 l/u.
OSMOKIT 80: capaciteit to 80 l/u.
OSMOKIT 160: capaciteit 160 l/u.

Persluchtfilter

Tussen de toevoerleiding van de centrale compressor van het bedrijf en de AKIMIST installatie wordt een luchtfilter met ontspanner geplaatst.

Hygrometer

Om de luchtvochtigheid in de ruimte te meten en in functie van de metingen de installatie te sturen wordt een eigen vochtigheidsmeter in de installatie ingeschakeld.

De hygrometer wordt opgesteld centraal in de zone waar de bevochtiging nodig is.

Regelventiel

Met behulp van een  elektrisch regelventiel op de persluchtleiding wordt de hoeveelheid perslucht die naar de AKIMIST toestellen gevoerd wordt  bijgeregeld in functie van de door de hygrometer gemeten waarden en de behoefte aan bevochtiging in de ruimte.

Itema

ITEMA

Via Cav. G. Radici 4
I – 24028 COLZATE (BG)
Italië

T: +39 035 728 3325
F: +39 035 72 5240

http://www.itemagroup.com/en-US

ITEMA WEAVING is de enige constructeur van weefmachines die drie verschillende succesvolle weeftechnologieën onder één dak verenigt:  grijper-, airjet- en projectielweefmachines.

 • Grijperweefmachines:
     –  R9500evo
     –  R9500evo Terry 
     – Hercules Positieve/negatieve grijper voor technisch doek
     – UNRIRAP Doorhaalgrijpermachine voor o.m. het vlak inweven van bandjes
 • Projectielweefmachines:
     – P7300 HP
 • Airjet weefmachines:
     – A9500evo

ITEMA profileert zich steeds meer voor toepassingen in technisch textiel! 

 

1. Grijperweefmachines

De R9500evo grijperweefmachine biedt een aantal vernieuwingen tegenover de vorige generatie die de machine economischer maken en onderhoudsvriendelijker.
De luchtgekoelde hoofdmotor is vervangen door een oliegekoelde motor die een hoger rendement levert en gebruik van nieuwe materialen en afwerkingsmethoden verminderen de wrijving in de aandrijfgroepen voor de grijpers met 30 %. Het totale plaatje levert een verlaging van het energieverbruik met zowat 15 %. Inzake ergonomie is de voorzijde van de machine met 50 millimeter verlaagd, zodat de wever gemakkelijker toegang heeft tot de kettingdraden.
Enkele bijkomende opties maken dat de kost voor onderdelen nog lager zijn dan voorheen; nieuw ontwikkelde grijperlinten (iBOOSTER) en aandrijfwielen zorgen voor een bijna verdubbelde levensduur en het iCARE systeem houdt met specifieke sensoren de slijtage onder controle.
Met de iSAVER kan voor bepaalde weefsels/inslagen gewerkt worden zonder valse zelfkant aan de aangeefzijde.

De R9500evo TERRY voor badstof is de opvolger van de zeer succesvolle SILVER Dyna Terry grijperweefmachine en zet de reputatie van haar voorganger voort.  De basismachine is de R9500²  De elektronisch gestuurde kettingboomafwikkelaar is programmeerbaar en  biedt de mogelijkheid verschillende lussenhoogtes in éénzelfde weefsel te combineren. 

Met de HERCULES grijperweefmachine biedt ITEMA een zeer robuuste machine met positieve grijpers met soepele grijperbanden.  Geschikt voor zeer zware technische weefsels, maar ook voor bvb vlak geweven carpetten.  Extreme verstatiliteit.

UNIRAP is een heel gespecialiseerd machine waarbij met één grijper de inslag door het weefsel gehaald wordt.  Verschillende grijpertype maken het mogelijk te weven met spinlont, met platte bandjes (tot 22 mm breed), met raffia,  enz.

R9500evoEr is geen garen ze niet kan weven.
Er is geen stof die ze niet kan maken.
Er is geen betere grijpermachine.
Kleding, technisch textiel en woningtextiel, overhemden, wol, zijde en nog veel meer: er zijn echt veel stoffen die het dagelijks leven verrijken. En er is geen stof die wevers niet kunnen maken met de Itema R9500EVO.
De meest succesvolle grijperweefmachine in de recente geschiedenis heeft een nieuwe evolutie ondergaan. De R9500EVO komt op de markt met belangrijke verbeteringen die het meesterschap in textiel, eco-efficiëntie, prestaties door digitalisering en eenvoudig weven verder verbeteren.

1 EVOConsole,  de nieuwste generatie EVOConsole met aanraakscherm in glas en capacitieve display biedt wi-fi en Bluetooth-connectiviteit en is voorbereid op gegevensanalyse en IoT-functies.

2 My Weave-logo,  MyWeave is het nieuwe Itema molenbewakingssysteem dat zowel textiel- als productieparameters beheert.

3 GEOPTIMALISEERDE INSLAGSELECTOR ,  De inslagselector is verder geoptimaliseerd voor maximaal gebruiksgemak en toegankelijkheid. De ondersteuning van het apparaat heeft een nieuw ontwerp dat snelle bediening mogelijk maakt en een uitstekende betrouwbaarheid biedt.

4 VEELVOUDIGE KEUZE VAN INSLAGSSCHAREN,  – Rotocut inslagsnijder ; het roterende mes zorgt voor een perfecte snijtijd op hetzelfde moment als de vulgarens, wat zorgt voor de beste resultaten en een optimale efficiëntie. – MiCut gemotoriseerde inslagsnijder Ideale oplossing voor het weven van complexe stijlen en meerdere inslagconfiguraties, voor een ongeëvenaarde veelzijdigheid en efficiëntie van textiel.

5 UNIEKE ITEMA GAAPGEOMETRIE,  De unieke gaapgeometrie van de Itema is wereldwijd bekend. Met de kleinste loods in zijn categorie garandeert de Itema gaapgeometrie, nul stopstrepen, wat leidt tot superieure weefselkwaliteit en een superieur weefselhandgevoel, zelfs bij de hoogste snelheden.

6 het nieuwe iSaver assortiment,  Het unieke mechatronische apparaat dat in staat is om de afvalzelfkant aan de linkerkant van de stof volledig te elimineren, is beschikbaar tot 6 kleuren en voor een breed scala aan toepassingen, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen, minder verspilling van grondstoffen en hulpbronnen en zo bijdraagt aan duurzaam weven.

7 SK EVO WEFT TRANSFER SERIE,  De evolutie van de Itema SK inslagoverbrenging met geleidingshaakjes is hier verder geoptimaliseerd om te voldoen aan elke weefbehoefte met maximale prestaties en veelzijdigheid.

8 FPA EVO INSLAGTRANSFER SERIE,  De FPA – Free Positive Approach – inslagoverbrenging zonder geleide elementen in de schuur wordt hier geleverd in meerdere grijperversies om onovertroffen machine- en textielprestaties te bereiken.

9 NIEUWE BORSTBOOMKAP MET GEÏNTEGREERDE DRUKKNOPPEN,   De borstboomkap is volledig opnieuw ontworpen om de ergonomie voor wevers te verbeteren. Drukknoppanelen zijn nu geïntegreerd in de afdekking en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf verschillende delen van het voorframe van de machine, zodat de werking van de machine in alle weefbreedtes volledig onder controle is.

10   ENERGIEBESPARING,  Het smeersysteem van de machine en de belangrijkste mechanische onderdelen zijn geoptimaliseerd om een aanzienlijke energiebesparing te garanderen.

11  DIRECT AANGEDREVEN MOTOR MET OLIEKOELING,  De Itema R9500EVO is standaard uitgerust met een direct aangedreven motor met oliekoeling die een dubbel waardevol voordeel biedt: minder onderhoud en energiebesparing.

12 ACIMIT GROEN LABEL GECERTIFICEERD,  De ACIMIT Green Label certificering toont aan dat de R9500EVO een milieuvriendelijke machine is die voldoet aan strenge parameters.

R9500 Terry badstofweefmachine

De R9500 Terry is afgeleid van de succesvolle grijperweefmachine R9500².   Het principe van de lussenvorming is van het type ‘bewegende borstboom/sleper’ en biedt de mogelijkheid om tijdens het weven trappenloos de hoogte van de lussen te wijzigen.  Ook de lussenvorming over 3 of 4 scheuten kan tijdens het weven veranderd worden. De extreme flexibiliteit en de uitgebreide regelmogelijkheden maken van de R9500 TERRY  een ideale machine voor het weven van relatief kleine runs in hoge kwaliteit.

1 VERSCHILLENDE KETTINGSPANNINGEN TIJDENS HET WEVEN VAN RANDEN,   Geen grenzen aan de creativiteit dankzij de mogelijkheid van verschillende scheringspanningen tijdens het weven van de rand, met eenvoudige en precieze instelling via de console.

2 MYWeave ,  MYWeave is het nieuwe Itema monitringsysteem dat zowel textiel- als productieparameters beheert.

3 EVOConsole,  De nieuwste generatie EVOConsole met aanraakscherm volledig in glas en capacitieve display biedt wi-fi en Bluetooth-connectiviteit en is voorbereid op gegevensanalyse en IoT-functies.

4 VERHOOGDE STOFKWALITEIT EN OPTIMALE ZIJSPANNING VAN DE STOF, De beweegbare stofsteun zorgt voor een constante en nauwkeurige controle van de stofval tijdens de poolvorming en het opkloppen, wat de lusvorming vergemakkelijkt en resulteert in een verhoogde stofkwaliteit. De veren boven de stof zorgen voor een optimale spanning aan de zijkanten van de stof.

5 NIEUWE BORTBOOMKAP MET GEÏNTEGREERDE DRUKKNOPPANELEN,  bostboomkap is volledig opnieuw ontworpen om de ergonomie voor wevers te verbeteren. De drukknoppen zijn nu in de afdekking geïntegreerd en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf verschillende delen van het voorframe van de machine, zodat de werking van de machine in alle weefbreedtes volledig onder controle is.

6 SK EVO INSLAGTRANSFERSYSTEEM,  De evolutie van de Itema SK Rapiers heeft een innovatief ontwerp dat een superieure lichtheid biedt en zo de veelzijdigheid maximaliseert om de meest uiteenlopende inslaggarens te weven, zelfs bij de hoogste snelheid.

7 MEERDERE KEUZE AAN INSLAG- EN ZELFKANTSCHAREN,    om aan alle weefbehoeften te voldoen.

8  ENERGIEBESPARING ,  Het smeersysteem van de machine en de belangrijkste mechanische onderdelen zijn geoptimaliseerd om een aanzienlijke energiebesparing te garanderen.

9 GEOPTIMALISEERDE POOLVORMINGSEENHEID,  Uitstekende weefselkwaliteit dankzij de verbeterde poolkettingspanning die leidt tot zowel positieve als negatieve controle en piekspanningreductie.

10 VERBETERDE ERGONOMIE EN GEBRUIKSGEMAK,  De poolvormingseenheid is volledig opnieuw ontworpen. Het heeft een gereduceerd aantal cilinders wat leidt tot een minimum aan instellingen en wat zorgt voor tijdsbesparing en een verhoogde productiviteit.

11 DE INNOVATIEVE KETTINGWACHTER,   Zorgt voor een kortere stijlwisseltijd

12 BESTE LUSVORMING IN ZIJN KLASSE,   De Itema Back-Rest Roller zorgt voor verminderde spanning op de poolketting voor een betere weefselkwaliteit. De lichtgewicht cilinders van de Ground Back-Rest Roller garanderen een optimale grondspanning.

13 DIRECT AANGEDREVEN MOTOR MET OLIEKOELING,  De Itema R9500EVOterry is standaard uitgerust met een direct aangedreven motor met oliekoeling die een dubbel waardevol voordeel biedt: minder onderhoud en energiebesparing.

14 ACIMIT GROEN LABEL GECERTIFIEERD,   Het ACIMIT Green Label certificaat toont aan dat de Itema R9500EVOterry een milieuvriendelijke machine is die voldoet aan strenge parameters.

2. Projectielweefmachines
P7300HP - Projectielweefmachine

Met meer dan 150000 geïnstalleerde projectielweefmachines wereldwijd, beschikt ITEMA over een zeer uitgebreide ervaring op gebied van technische weefsels.

P7300HP V8 projectielweefmachine – de weeflegende
Exclusief, uniek, onovertroffen – de projectiel P7300HP V8 is een tijdloze en ongeëvenaarde technologie en de keuze van uitmuntendheid voor de meest verfijnde wevers wereldwijd.

Met de P7300HP kunt u al uw verschillende vereisten vervullen met uiterste precisie en individuele flair. De volwassen projectiele inslagtechnologie is geschikt voor elk inslagmateriaal: van gesponnen garens van natuurlijke en synthetische vezels tot filamenten en tapes.

1 Uniek in de markt: Projectiel inslagsysteem,  Met deze unieke inbrengingstechnologie wordt de inslag ingevoegd zonder centrale overdracht, waardoor extra versnellen en afremmen wordt vermeden. Dit zorgt voor een geleide en gecontroleerde inbrenging en leidt tot minimale spanning op het garen en maximale betrouwbaarheid bij de productie van weefsels van hoge kwaliteit.

2 Het breedste scala aan weefbreedtes,  De P7300HP is een onovertroffen en onverslaanbare benchmark voor wie de allerbreedste weefsels wil weven, tot 655 cm weefbreedte.

Robuuste machineconstructie,   Het stevige frame van de machine met hoge precisie zorgt voor lage trillingen van de machine, waardoor minder slijtage optreedt en de welbekende uitmuntendheid van textiel dat geweven is op projectielweefmachines gegarandeerd is.

4 De gaapgeometrie van Itema,  De gaapgeometrie van de P7300HP V8 zorgt samen met de geoptimaliseerde ladebeweging voor een topkwaliteit van de weefsels, waardoor startsporen effectief vermeden worden, zelfs bij het weven van delicate weefsels.

5 De langste levensduur op de markt,  De degelijkheid van de machine en de stevigheid van de onderdelen garanderen lage onderhoudskosten en een uitstekende levensduur van de machine.

6 Efficient, gecentraliseerd smeersysteem,  Het gecentraliseerde automatische smeersysteem van de machine dat via de terminal wordt bediend, vermindert het onderhoudswerk aan de machine nog verder en zorgt voor lage bedrijfskosten en een betere kwaliteit van het weefsel dankzij een lager olieverbruik en minder vervuiling van het weefsel.

7 Versterkte hoofdaandrijving,  Het totale systeem is geoptimaliseerd voor minder mechanische belasting van de hele machine, wat leidt tot weinig onderhoud en lagere kosten voor reserveonderdelen.

8 Adaptieve zelfkanten om garenverspilling te minimaliseren,   Verschillende zelfkanten volgens de behoeften van de wever om de efficiëntie te maximaliseren en garenverspilling te verminderen.

9  Snelle stijlwissel en eenvoudige programmering,  De P7300HP V8 is ontworpen om veelzijdig te zijn en in slechts enkele bewegingen te voldoen aan veeleisende weefbehoeften, waardoor de stilstandstijd voor stijlwisselingen drastisch wordt verkort. Alle machineonderdelen die bij het proces betrokken zijn, zijn speciaal ontwikkeld om eenvoudig programmeren mogelijk te maken en een hoge snelheid en uitstekende betrouwbaarheid te garanderen.

10 Nieuwste generatie console,   De wever heeft volledige controle over de machine via de nieuwste generatie, hoogwaardige, supergevoelige console die de hoogste reactiviteit en maximale betrouwbaarheid garandeert.

11 Voorpaneel met geïntegreerde drukknoppen,  De in de afdekking geïntegreerde drukknoppen zijn gemakkelijk te bereiken vanaf verschillende delen van het voorframe van de machine, waardoor volledige controle over de werking van de machine en een geoptimaliseerde gebruikerservaring gegarandeerd zijn.

 

3. Airjetweefmachines

Textielmeesterschap is de echte toegevoegde waarde van de A9500EVO: De ingenieurs van Itema richtten zich op het verder verbeteren van het kloppende hart van de Itema luchtweeftechnologie. Als gevolg daarvan zorgt het nieuwe Itema EVO Pneumatische Platform voor een volledige controle van de inslaginvoer. De best-in-class gaapgeometrie van Itema wordt hier ondersteund door innovatieve nozzles om een ongeëvenaarde stofkwaliteit en textielveelzijdigheid te garanderen.

                                                             Itema A9500EVO :       

     Maximale productiviteit zonder in te leveren op weefselkwaliteit en gebruikerservaring.

A9500evo Airjet weefmachine

1 EVO Console,  De nieuwste generatie EVOConsole met aanraakscherm van volledig glas en capacitieve display biedt wi-fi en Bluetooth-connectiviteit en is voorbereid op gegevensanalyse en IoT-functies.

2 MyWeave,   is het nieuwe Itema monitoringssysteem dat zowel textiel- als productieparameters beheert.

3 iKNOW,  is de Itema-software die alle knowhow bevat die de textielexperts van Itema in de loop der jaren op het terrein hebben verzameld. Door de belangrijkste gegevens over de machine en het te produceren weefsel in te voeren, geeft iKNOW de gebruiker de essentiële instellingsparameters, zowel textiel als mechanisch, die nodig zijn om het opstarten van de machine te vergemakkelijken en de stilstandtijd te verminderen. iKNOW, ontworpen om het leven van de wevers gemakkelijker te maken.

4 iRTC,   Itema ontwikkelde en patenteerde de software iRTC die, uniek in de industrie, de activering van de kleppen van de relaismondstukken regelt en automatisch aanpast op basis van de tippositie van de ingevoegde inslag, wat leidt tot waardevolle voordelen:

5 EVO Pneumatisch Platform,  Het nieuwe Itema EVO Pneumatisch Platform heeft een eenvoudige maar effectieve lay-out die een perfecte controle van de luchtdruk en een verder geoptimaliseerde pneumatische snelheidsrespons garandeert, wat resulteert in een volledige beheersing van de inslaginvoer.

6 Dubbele tandemhoofdblazers, De Itema dubbele tandemhoofdblazers zijn de perfecte oplossing om hoge textielprestaties te koppelen aan aanzienlijke kostenbesparingen. Deze effectieve oplossing biedt de wever twee grote voordelen:

 • Superieure weefselkwaliteit dankzij minder stress op de inslag, wat zorgt voor een lagere stopfrequentie
 • aanzienlijke kostenbesparingen dankzij de mogelijkheid om met een lagere druk te weven, wat resulteert in een onmiddellijke vermindering van het lucht- en energieverbruik voor de werking van de compressor.

EVO hoofdsproeiersblazers,  De EVO hoofdblazers hebben een volledig nieuw ontwerp voor maximaal gebruiksgemak en een breder scala aan injectoren om elke verschillende inslag perfect te beheren, zelfs bij weven op de hoogste snelheden.

8 Inslag fotocellen voor volledige  rietbreedte,   De nieuwe inslagfotocellen van Itema zijn ontwikkeld om de inslaginvoer perfect te regelen, zelfs in het geval van gekleurde en gemengde garens. Het innovatieve sensorsysteem zorgt voor een hoge gevoeligheid en eenvoudige aanpassingen, wat leidt tot een uitstekende stofkwaliteit en machine-efficiëntie.

9 Beste Itema Inslag Geometrie in zijn klasse, De Itema Shed Geometry biedt de perfecte combinatie van een lange zwenkbeweging en een geoptimaliseerde positie van de schachten. Dit zorgt voor een onovertroffen controle over het uiterlijk van de stof, een zuinig luchtverbruik en een superieure textielexpertise.

10 Itema SKYFRAME schachten,  Eigen Itema-technologie ontworpen door ITEMALAB® in samenwerking met Lamiflex®. Dankzij een speciaal ontwerp en een innovatief gebruik van aluminium en koolstofvezel zorgt de Itema SKYFRAME® voor superieure lichtheid en stevigheid. Het combineert de hoogste snelheden met betrouwbaarheid en weerstand.

11 iREED,  De Itema riettunnelvorm in combinatie met de nieuwe relaisnozzles met één gat optimaliseren de luchtstroom in het rietkanaal voor een efficiëntere inslag. Het luchtverbruik is tot 23% lager en het vereiste luchtdrukniveau is verlaagd, wat leidt tot een aanzienlijke besparing van lucht en kosten.

12 Nieuwe borstboomkap met geïntegreerde drukknoppanelen,  De borstboomkap is volledig opnieuw ontworpen om de ergonomie voor wevers te verbeteren. De drukknoppanelen zijn nu geïntegreerd in de afdekking en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf verschillende delen van het voorframe van de machine, waardoor de totale controle over de werking van de machine gegarandeerd is.

13 iFAR,  De Itema iFAR – Filling Automatic Repair zorgt voor automatische reparatie van korte plukken en herstart van de machine, wat leidt tot kortere machinestilstand.

14 Bi-Power stretchmondstuk,  Het Bi-Power stretchmondstuk zorgt voor een perfecte inslagpluk voor pluk. Dit compacte, krachtige en snoerloze mondstuk vermindert het luchtverbruik en verhoogt de kwaliteit van de stof door de inslag perfect recht in de stof te houden, wat leidt tot een ongeëvenaarde stofkwaliteit en veelzijdigheid in textiel.

15  ACIMIT Groen Label Gecertificeerd,  De ACIMIT Green Label certificering toont aan dat de A9500EVO een milieuvriendelijke machine is die voldoet aan strenge parameters.

Net voor ITMA 2019 nam ITEMA het Italiaanse PANTER – in vogelvlucht amper 7 kilometer van de Itema gelegen – over.  De HERCULES  en de UNIRAP weefmachines vullen het programma van Itema sterk aan. Samen met de HP7300HP projectielweefmachine en speciale versie van de R950evo² heeft ITEMA nu een sterke insteek in de weverijen van technische weefsels op basis van o.m. monofilamenten, Kevlar, glasvezel, Carbon tapes, enz.

Torsieloze inslaginbreng op Unirap weefmachine

Weven van carbon tapes op Unirap weefmachine

Hercules grijperweefmachine

De Hercules biedt zowel negatieve als positieve grijperoverbrengingssystemen en vormt de perfecte combinatie van mechanische stevigheid en textielefficiëntie voor een grotere winstopbrengst op de markt.

Dankzij het superieure gebruiksgemak en de flexibiliteit is de Hercules de ideale weefmachine om elk soort technisch weefsel te produceren. De robuuste en toch flexibele machinestructuur zorgt voor maximale betrouwbaarheid en een verbeterde productiecapaciteit.

De Hercules is uniek op de markt en biedt een ongeëvenaarde textielflexibiliteit dankzij het unieke inslagtransfersysteem dat de waardevolle mogelijkheid biedt om eenvoudig en snel om te schakelen van positieve naar negatieve grijpers, wat leidt tot een ongeëvenaarde textielefficiëntie bij het verwerken van de meest uiteenlopende aantallen inslaggarens in configuraties met enkelvoudige of meervoudige inslaginlagen.

Bovendien verwerkt het opnamesysteem vakkundig zowel extreem grove als superlichte weefsels.
Hercules, verkrijgbaar in weefbreedtes tot 6200 mm, weeft zelfs de zwaarste technische weefsels effectief.

Exclusief : positieve en negatieve inslagoverdracht

De Hercules is uniek op de markt en biedt het voordeel dat één enkele weefmachine de beste voordelen van positieve en negatieve inslagoverdracht biedt. 

Ongeëvenaarde flexibiliteit in textiel en topproductiviteit.

1 Exclusieve positieve en negatieve inslagoverdracht, De Hercules is uniek op de markt en biedt het voordeel dat één enkele weefmachine de beste voordelen van positieve en negatieve inslagoverdracht biedt. 

2 Exclusieve gaapgeometrie, De gereduceerde afmeting van de loodsopening garandeert een minimale scheringpiek in de spanning Superieure kwaliteit van het weefsel

3 Krachtige slagkracht, Hercules biedt verschillende machineversies afhankelijk van de weefselstructuur. De klopkracht varieert van 3 ton in de standaard machineconfiguratie tot 4,5 ton voor de Hercules 4.5 machineversie. Grootste Textiel Assortiment

4 Compacte en stevige machineconstructie , Hercules biedt de voordelen van een stevige structuur zonder aan compactheid in te boeten. Het flexibele tapesysteem zorgt in feite voor een kleinere voetafdruk van de machine, waardoor ruimte wordt bespaard op de lay-out van de fabriek. Ruimtebesparing en efficiëntie

5 Effectieve inslaggarenkiezer,
De Hercules inslaggarenkiezer is ontworpen voor een soepele garencontrole met een verminderde inslaggarenpiek. De inslaggarenkiezer heeft een beweegbare insnijding die speciaal ontworpen is om de afvalzelfkant te verminderen. Textielefficiëntie en afvalvermindering
6 Slimme inslagschaar, De Hercules inslagschaarr is ontworpen om het afval van de zelfkant zoveel mogelijk te beperken. In het geval van 2 kleuren weven, met specifieke inslaggarens en speciale accessoires, is het bovendien mogelijk om de LHS afvalzelfkant volledig te elimineren. Kostenbesparingen en afvalvermindering
7 Directe aandrijftechnologie, De direct aangedreven motor zorgt voor minder onderhoud en maximale gebruiksvriendelijkheid. Minder onderhoud en verbeterde textielinstellingen
8 Armotion Onafhankelijke motor voor de gaapvormingsinrichting, Dankzij Armotion, de tweede motor voor de dobby of de jacquard, is de instelling van de sluitingstijd van de gaap direct vanaf de machineconsole elektronisch instelbaar en worden de machinetrillingen aanzienlijk verminderd. Tijdsbesparing en verbeterd textielrendement
9 Gebruiksvriendelijke machineconsole,
De machineconsole – met een breed, kleuren touchscreen – is intuïtief en interactief en zorgt voor de volledige bediening van de machine. Maximaal gebruiksgemak
10 Diagnose op afstand, Het geavanceerde externe diagnosesysteem Site Manager biedt realtime ondersteuning voor de wever doordat de technicus van Itematech gemakkelijk toegang heeft tot de machineparameters, ongeacht waar ter wereld de machine geïnstalleerd is. Real-time technische ondersteuning

Unirap grijperweefmachine

Bij de UNIRAP haalt één grijper de inslag op aan de aangeefzijde en trekt de inslag door de sprong.
Voor het weven van tapes/bandjes is een ‘Zero Torsion’ systeem voorzien dat garandeert dat de inslag volledig vlak in het weefsel ligt.
Voor de inslaginbreng kan de aandrijving geleverd worden vanuit de hoofdmotor, maar voor meer flexibiliteit kan een afzonderlijke motor voorzien worden.
De dobby wordt steeds met een afzonderlijke motor – gesynchroniseerd met de inslaginrichting – aangedreven.  Ook hier zijn de instellingen programmeerbaar.
De ketting kan toegevoerd worden van weefbomen of van een bobijnrek dat achter de weefmachine wordt opgesteld.

Weefbreedte van 1600 tot 2500 mm.

Deze machine vindt haar toepassing voor het weven van bijvoorbeeld carbon en Kevlar tapes,  glasvezel lonten, vlaslonten, papierbandjes,…

1 Het UniRap P inslaginbrengsysteem,  Met de UniRap | P inslagspoel kunnen carbonbanden en bandvormige garens effectief en zonder torsie worden verweven:

          standaard tot 25 mm

          tot 30 mm op speciaal verzoek

2 Positieve inslagoverbrenging,  De positieve inslagoverbrenging van de monorapier maakt het mogelijk om de meest uiteenlopende vlakke garens te weven, zoals carbon tape, polypropyleen tape, thermoplastisch composiet met glasvezel en vele andere.

3 Exclusieve P-Cut inslagschaar,  De unieke P-Cut inslagsnijder heeft een exclusief ontwerp en een roterend mes. De P-Cut maakt perfect knippen mogelijk en door de nabijheid van het inslagsnijpunt wordt de vorming van zelfkanten beperkt.

4 De Itema gaapgeometrie,  Met een Deroulé systeem met dubbele accumulatiebuffer en Zero Twist versie voor maximale textielprestaties, zorgt het voor:

          een uitstekende weefselkwaliteit door minder spanning op de inslaggarens

          de beste prestatiesnelheid op de markt

5 Sleperinrichting met hoge compensatiebalk,  De hoge compensatiebalk op de sleper zorgt voor maximale stabiliteit en textielefficiëntie.

6 Breed bereik weefbreedtes,  UniRap heeft een exclusief bandaandrijfsysteem voor een breed bereik aan weefvariaties: breedtereductie van 500 mm tot 1150 mm.

7 Directe aandrijftechnologie,  De motor is gebaseerd op een elektronische aandrijftechnologie waarmee de snelheid van de machine eenvoudig kan worden aangepast via de machineconsole. Dit zorgt voor minder onderhoud en verbruik en maximale gebruiksvriendelijkheid dankzij de verbeterde instellingsmogelijkheden.

8 Armotion,  Onafhankelijke motor voor de gaapvormingsinrichtng.  Dankzij Armotion, de tweede motor voor de gaapvormingsinrichting, is de instelling van de sluitingstijd van de gaap elektronisch instelbaar, direct vanaf de machineconsole en worden de machinetrillingen aanzienlijk verminderd, wat zorgt voor tijdsbesparing en verbeterd weefrendement.

9 Krachtig elektronisch platform,  Het betrouwbare en flexibele elektronische platform is gebaseerd op een open architectuur, waardoor alle machineparameters en de elektronische apparatuur op de machine in real-time kunnen worden beheerd.

10 Interactieve machinebediening,  De full colour touch-screen console vormt de gebruikersinterface en zorgt voor machinebediening op afstand en toegang tot machinegegevens via een netwerkverbinding.

11 Beschermhoes voor elektrische kast, Bij het weven van koolstof biedt de beschermende behuizing voor de elektrische kast bescherming tegen slijtage en beschadiging van elektronica.

Jac-mont

JAC-MONT s.l.
Poligono Industrial
Cotes Baixes, C/H-25
03804 ALCOY / ALICANTE
SPANJE

T +34 966 52 0638
e-mail: jacmont@jacmont/net

www.jacmont.net

JAC-MONT is gelegen in een streek met grote textieltraditie. Opgericht in 1987 heeft dit bedrijf meer dan 25 jaar ervaring in het samenstellen van harnassen/arcadenbundels voor alle types weef- en Jacquardmachines. Alle basismaterialen voor de samenstelling van een harnas zijn afkomstig van Europese toeleveranciers en zijn van prima kwaliteit. Automatisering waar mogelijk laat ons toe competitief aan te bieden. Wij beschikken over flexibele simulatoren waarop wij Uw machineopstelling nabootsen om op die manier voorgenivelleerde en van doorhaal voorziene harnassen te leveren.

Harnassen / Arcadenbundels

Voorgenivelleerde arcadenbundels voor moderne weefmachines uitgerust met elektronische jacquards.
Ook voor sneldraaiende airjetweefmachines zijn de JACMONT harnassen uitermate geschikt.

Arcadenkoord

Voor herstellingen of veranderingen op bestaande harnassen levert JAC-MONT gevlochten harnaskoord op basis van High Tenacity PES.

De koord bestaat in verschillende diktes naargelang de toepassing en kan voorzien zijn van een koolstofvezel insert.

Harnasplank / Bottomboards voor Jacquard

Op vraag levert JAC-MONT op maat geboorde harnasplanken volgens tekening.  Ook nieuwe bottomboards – zowel in DERLIN (wit) als in gevulkaniseerd fiber materiaal (rood).  Voor alle types Jacquards kunnen deze boards geleverd worden.

Hevels met veren

JAC-MONT combineert de door U gewenste hevels met de gewenste veren.
Geef ons het type hevel en de grootte op van het draadoogje samen met de lengte en trekkracht van de veren.  JAC-MONT levert op maat.

LGL Electronics - voorafwikkelaars

LGL ELECTRONICS SpA.                

Via Foscolo 156
I – 24024 GANDINO (BG)
Italië

T: +39 035 73 3408
F: +39 035 73 3146
www.lgl.it

LGL is een familiebedrijf dat zijn wortels heeft in de provincie Bergamo, in een van de belangrijkste textielindustriedistricten in Italië.  De groep, die sinds zijn oprichting meer dan 1 miljoen geïnstalleerde draadaanvoereenheden telt, bestaat uit 3 bedrijven.

LGL Electronics, opgericht in 1982, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van elektronische voorafwikkelaars leverde sinds de oprichting meer dan 1000000 voor weef- en breimachines.
Elsy,eveneens opgericht in 1982, ontwikkelt en produceert elektronica voor de textielindustrie.
LGL Hangzhou, opgericht in 2004 om de aanwezigheid van het merk op de markten van het Verre Oosten uit te breiden door middel van toegewijde productie, verkoop en klantenservice.

Klantenzorg
Het begrijpen van de behoeften en problemen van de klant is de sleutel tot het ontwikkelen van effectieve oplossingen. Elk nieuw product is het resultaat van de ervaring die is opgedaan tijdens de samenwerking met meer dan 2000 klanten in de afgelopen 40 jaar.

Intellectueel eigendom
Sinds de oprichting van LGL zijn alle producten ontworpen en ontwikkeld in onze eigen R&D-afdeling, die tegenwoordig meer dan 10% van het totale personeelsbestand vertegenwoordigt.

Efficiëntie & lage milieu-impact
De inzet voor duurzaam beheer van hulpbronnen omvat elke stap van het proces, van ontwerp tot productie, en wordt ook weerspiegeld in het eindproduct dat topprestaties levert in combinatie met een hoge efficiëntie. Sinds 2011 zijn onze producten “Green Certified”.

Voortdurende innovatie
Het pad van innovatie en het bijwerken van de knowhow van het bedrijf loopt via technologische troeven die voortdurend evolueren en waarvoor meer dan 200 internationale patenten zijn aangevraagd.

1. LGL in de weverij

Voorafwikkelaars voor de weverij

EcoSmart

Voor de WEVERIJ biedt LGL ELECTRONICS een breed gamma aan toestellen aan met hun specifiek toepassingsveld.  Er zijn toestellen voor zeer fijne en voor extreem grove garens.  Er zijn voorafwikkelaars voor smalle en voor brede weefmachines, voor grijper- en voor airjetmachines.  Voor elke weefomstandigheid heeft LGL een oplossing.

In functie van de garentypes, het type weefmachine en specifieke problemen inzake spanning van de inslag tijdens het weven, beschikt  LGL ELECTRONICS over een aantal actief ACTIEF GESTUURDE REMSYSTEMEN

Inslagaccumulatoren met instelbare wikkelafstand die gebruikt kunnen worden op alle grijper- en projectielweefmachines.

KENMERKEN
Zichtbaar statuslampje
Automatische snelheidsaanpassing
Vaste wikkelscheiding
Omkeerbare draairichting (S/Z)
Reserve wikkeling
Lege spoel “machine stop” functie
Zelf kalibrerend
Mechanische garenuitgangdetectie – machinestop
Eenvoudige instelling van nokken (machines met grote diameter) – YSC-functie

TECHNISCHE GEGEVENS
Garenbereik : 5 tot 800 Den
Spoelhuis diameter : 69 mm
Spanningsbereik : 0,5 tot 45 cN
Snelheid : tot 1000 m/min
Remsystemen : Coax, Attivo, B-Rake
Wikkelafstand : 1 mm
Opgenomen vermogen : 35 W
Stroomvoorziening : AC, DC
Communicatie : RS-485, CAN-bus, Modbus
Gewicht met Coax-rem 2,2 kg
               met Attivo-rem 2,3 kg
               met B-Rake 2,6 kg

EcoProgress

Inslagaccumulatoren met afzonderlijke instelbare spoelen die gebruikt kunnen worden op alle grijper- en projectielweefmachines.

KENMERKEN
Automatische snelheidsregeling
Inslagreservecontrole 100% stof-, licht- en veegvast
Omkeerbare draairichting (S/Z)
Compatibel met traditionele of Canbus weefgetouwen
Automatische vliegwielpositionering bij garenbreuk
Patroon voorbeeld mode
Automatische weefgetouwstop
Uitsluiting van gebroken inslagen

TECHNISCHE GEGEVENS
Garenbereik : 5 tot 1400 Den
Spoelhuis diameter : 140 mm
Snelheid : tot 1600 m/min
Sensoren : Optisch of mechanisch
Pneumatisch doorhalen : Optioneel
Remsystemen : Handmatig, B-Rake, Tens, S-Rake, Tens-Attivo, Tens-Brake
Spoelafstand : 0 tot 4 mm instelbaar
Motor :Brushless
Stroomverbruik : 20 W gemiddeld – 130 W max.
Geluidsvolume : < 70 dBA bij maximale snelheid
Stroomvoorziening :140/300 VDC

EcoSmart

Inslagaccumulatoren met instelbare wikkelafqtand die gebruikt kunnen worden op alle grijper- en projectielweefmachines.

KENMERKEN
Zichtbaar statuslampje
Automatische snelheidsaanpassing
Vastewikkelscheiding
Omkeerbare draairichting (S/Z)
Reserve wikkeling
Lege spoel “machine stop” functie
Zelf kalibrerend
Mechanische garenuitgangdetectie – machinestop
Eenvoudige instelling van nokken (machines met grote diameter) – YSC-functie

TECHNISCHE GEGEVENS
Garenbereik : 5 tot 800 Den
Spoelhuis diameter : 69 mm
Spanningsbereik : 0,5 tot 45 cN
Snelheid : tot 1000 m/min
Remsystemen : Coax, Attivo, B-Rake
Wikkelafstand : 1 mm
Opgenomen vermogen : 35 W
Stroomvoorziening : AC, DC
Communicatie : RS-485, CAN-bus, Modbus
Gewicht met Coax-rem 2,2 kg
               met Attivo-rem 2,3 kg
               met B-Rake 2,6 kg

EcoProgress

Inslagaccumulatoren met afzonderlijke instelbare spoelen die gebruikt kunnen worden op alle grijper- en projectielweefmachines.

KENMERKEN
Automatische snelheidsregeling
Inslagreservecontrole 100% stof-, licht- en veegvast
Omkeerbare draairichting (S/Z)
Compatibel met traditionele of Canbus weefgetouwen
Automatische vliegwielpositionering bij garenbreuk
Patroon voorbeeld mode
Automatische weefgetouwstop
Uitsluiting van gebroken inslagen

TECHNISCHE GEGEVENS
Garenbereik : 5 tot 1400 Den
Spoelhuis diameter : 140 mm
Snelheid : tot 1600 m/min
Sensoren : Optisch of mechanisch
Pneumatisch doorhalen : Optioneel
Remsystemen : Handmatig, B-Rake, Tens, S-Rake, Tens-Attivo, Tens-Brake
Spoelafstand : 0 tot 4 mm instelbaar
Motor :Brushless
Stroomverbruik : 20 W gemiddeld – 130 W max.
Geluidsvolume : < 70 dBA bij maximale snelheid
Stroomvoorziening :140/300 VDC

 

TECNICO

Inslagaccumulator met afzonderlijke verstelbare spoelen die gebruikt kan worden op alle grijper- en projectielweefmachines. Hij is uitgerust met specifieke oplossingen voor het weven van technische inslag zoals polypropyleen band, jute en agressieve garens, glasvezel, roeigaren, monofilament garens.

KENMERKEN
Automatische snelheidsregeling
Inslagreservecontrole 100% stof-, licht- en veegvast
Omkeerbare draairichting (S/Z)
Compatibel met traditionele of Canbus weefgetouwen
10 mm intern garenkanaal
Trommel ontworpen om de spanning op het garen te verminderen
Instelbaar reactievermogen voor de verschillende garens die geweven worden
Automatische weefstop
Uitsluiting van gebroken inslagen
Meerdere versies beschikbaar
Elk uitgerust met technische oplossingen die ontworpen zijn om de beste weefprestaties te leveren voor elke inslag:

– Koolstofvezel
– Polypropyleen
– Glasvezel
– Jute
– Monofilament
– Kevlar
– Roving
– Staaldraad

TECHNISCHE GEGEVENS
Snelheid : tot 1900 m/min
Pneumatisch doorhalen : Optioneel
Remsystemen : Handmatig, B-Rake, Tens, S-Rake, Attivo
Wikkelafstand : 0 tot 5 mm instelbaar
Motor : Driefasig asynchroon, onderhoudsvrij
Stroomvoorziening : 140/300 VDC of 135 VAC driefasig
Geluidsvolume : < 70 dBA bij maximale snelheid

EVOLUTION

Inslagvoorspoelapparaat met lengemeting voor gebruik op luchtweefmachines.

KENMERKEN
Automatische snelheidsregeling
Omkeerbare draairichting (S/Z)
Geïntegreerd inslagaanslagtoetsenbord
Automatische weefgetouwstop
Uitsluiting van gebroken inslagen

TECHNISCHE GEGEVENS
Snelheid : Tot 2000 m/min (3000 m/min met inslagmenging)
Pneumatisch doorhalen : Optioneel
Garenbereik :5 tot 7000 Den
Wikkelafstand : 0 tot 2,5 mm instelbaar
Motor : Driefasig asynchroon, onderhoudsvrij
Stroomvoorziening : 140/300 VDC of 90 VAC driefasig
Geluidsvolume : < 79,1 dBA bij maximale snelheid

ACTIEVE REMSYSTEMEN voor VOORAFWIKKELAARS (WEVERIJ)

ATTIVO REM
TENS REM
B-RAKE Rem
S-RAKE Rem

2. LGL voor rondbreimachines

E-Compact 2

Het  E-COMPACT 2 toestel van LGL is – zoals de naam aankondigt – uiterst compact!

Dit toestel neemt zowat 40 % minder plaats in dan zijn voorgangers, het weegt minder (1,4 kg), het verbruikt nog minder energie en biedt een aantal bijkomende functionaliteiten:

 • “Yarn consumption” functie: real-time elektronisch meetsysteem voor garentoelevering op de machine (max. 256 toestellen)
 • “ATTIVO” elektronische rem die de ingestelde spanning op het garen aanhoudt. (Optie)
 • Z and/or S rotatie, instelbaar
 • ON/OFF switch, gemakkelijk toegankelijk
 • Signaallamp, van overal zichtbaar
 • Kan in alle posities opgesteld worden: horizontaal, verticaal, hellend

Titrages: 5 – 600 Den
Snelheid: tot 700 m/min
Afm.: 240 x 70 x 130 mm

Eco Power 2

Het  E POWER toestel van LGL is een toestel van de nieuwste generatie geschikt voor hoogte snelheid van de breimachine. 

Functionaliteiten:

 • “Yarn consumption” functie: real-time elektronisch meetsysteem voor garentoelevering op de machine (max. 256 toestellen)
 • “ATTIVO” elektronische rem die de ingestelde spanning op het garen aanhoudt. (Optie)
 • Z and/or S rotatie, instelbaar
 • ON/OFF switch, gemakkelijk toegankelijk
 • Signaallamp, van overal zichtbaar
 • Kan in alle posities opgesteld worden: horizontaal, verticaal, hellend

Titrages: 5 – 800 Den
Snelheid: tot 700 m/min
Afm.: 250 x 100 x 155 mm

KYC Touch

Met de KYC kunnen de instellingen van alle voorafwikkelaars op een breimachine in één keer – draadloos – vanaf een PC of Laptop van nieuwe instellingen voorzien worden.

De garenspanning kan voor iedere voorafwikkelaar  (of toestel groep) worden ingesteld).

Het garenverbruik per toestel kan worden geregistreerd.

Alle alarms worden doorgegeven aan het monitoring systeem.

Spin

Met de SPIN voegt LGL Electronics een nieuwe toestel toe aan de reeks apparaten voor breimachines.  De SPIN biedt, door middel van een ceramische spanningssensor, een perfecte spanningscontrole op de toegevoerde draden.

Eigenschappen:

 • Snelle reactie op snelheidswijzigingen zonder spanningspieken te veroorzaken
 • Maximaal vermogen beschikbaar bij alle toerentallen
 • Zeer laag stroomverbruik
 • Geïntegreerde lengtemeting
 • Gemakkelijke installatie en gebruik
 • Zowel seriële als CANBUS connectie mogelijk
 • Precisie, accuraatheid en snelle reactie door ceramische sensor

Mazzini ici

MAZZINI ICI
Via N. Zucchelli, 2

I -240213  CLUSONE (BG)
ITALIË

T: +39 0346 2  7545
F: +39 0346 92 2955
www.mazziniici.com 

Mazzini ici levert: 

 • Installaties voor klimaatregeling in spinnerijen, weverijen en breierijen
 • Centrale stofafzuiging voor textielbedrijven

AERIS GROUP: “VERSA-IHS” EEN NIEUWE STANDAARD VOOR PERFORMANTIE

Op ITMA 2019 introduceerde AERIS GROUP een geïntegreerd filtersysteem “VERSADRUM” gecombineerd met het nieuwe IHS bevochtigingssysteem dat ontwikkeld werd en gelauwerd door de Europese Gemeenschap als deel van het Horizon 2020 project.

“VERSA IHS” is het resultaat van de constante research van de R&D afdeling van de AERIS GROUP, met het oog op ‘Smart Solutions’ met hoge betrouwbaarheid en veiligheid. In lijn met ecologische vereisten slaagde AERIS erin het verbruik van water en elektrische energie sterk te reduceren. De afmetingen van de installatie op zich zijn eveneens kleiner dan andere systemen.  

Een set van speciale ventilatoren (Plug Fans) vormen de kern van deze technologie. De motoren met IE4 efficiëntie en geïntegreerde frequentieregelaars maken het mogelijk om de snelheid direct proportioneel te regelen in functie van de noden in de productie-omgeving, waarbij een opmerkelijke energiebesparing wordt geleverd (-40%)

Het IHS bevochtigingssysteem vormt het kloppend hart van het geïntegreerde systeem en zorgt voor het recycleren van de lucht in de afdeling met een nooit eerder gezien saturatieniveau.

Voor de eerste keer in dergelijke systemen wordt de lucht aangevoerd in DROGE kanalen. De Plug Fans sturen, de lucht door de pulserende inductieve kanalen met gepatenteerde technologie. De lucht wordt naar laminaire diffusers gebracht en pas daar wordt het water microscopisch verspreid in de luchtstroom en volledig in de luchtstroom opgenomen.
De hoeveelheid water wordt constant aangepast aan de noden met behulp van een nieuwe volumetrische hogedrukpomp die volledig onderhoudsvrij is.

Het brein van het VERSA IHS systeem is de innovatieve Digitron 2.0 Vario software. Deze controller is een geavanceerde gebruikersinterface met een open platform dat het klaarmaakt voor INDUSTRY 4.0. Het systeem is niet gelimiteerd tot enkel de thermo-hygrometrische controle over het proces en de omgevingsomstandigheden, maar checkt eveneens de correcte uitvoering van alle door het systeem gegenereerde instructies zodat instellingen, verbruik, eventuele storingen onmiddellijk geregistreerd en zo mogelijk gecorrigeerd worden.

In vergelijking met traditionele klima-systemen kan met VERSA- IHS een besparing opleveren tot 70% in energieverbruik en tot 60% in waterverbruik.

Mazzini ici s.r.l. en Alen A NW s.r.l. maken deel uit van de Italiaanse AERIS GROUP en worden in de BENELUX vertegenwoordigd door DTA – DEWAELE TECHNICAL AGENCIES

Monti Mac srl - naaimachines

 

Via Repubblica, 11
I- 22075 LURATE CACCIVIO (CO)
Italië

www.montimac.it

DTA biedt in samenwerking met een andere Italiaanse constructeur (MONTI MAC) oplossingen voor onderhoud en onderdelen voor de meeste machines uit het ELCU gamma.  Monti heeft ook beslist de machines van het vroegere ELCU in haar productgamma op te nemen.

Contacteer ons op +32 (0)56 73 5673

Mod 91E Handnaaimachine

Met haar metalen behuizing is deze naaimachine zeer stevig en toch licht. (3,5 kg)

De 91E  stikt met een kettingsteek  twee weefsels aan elkaar.

Ideaal voor aaneennaaien van rollen aan de ingang van verfmachines of spanramen bijvoorbeeld.

Deze machine kan geleverd worden met 220/240 Volt aansluiting of met oplaadbare batterij.

Mod. 91 SA-E

Deze aangepaste versie van de Mod 91E machine is voorzien voor het dichtnaaien van zakken (papier, textiel, gebreid,…) met een verstevigingsband.  Er kant gewerkt worden met een vlakke band in papier, kunststof, geweven lint,… of met een crèpe band.

De metalen uitvoering maakt dit toestel zeer robuust, terwijl het toch licht en handelbaar is. 

Mod TC101 Handnaaimachine

Met haar metalen behuizing is deze naaimachine zeer stevig en toch licht.

De 91E  stikt met een overlocksteek twee weefsels rand-tegen-rand aan elkaar.

Ideaal voor aaneennaaien van rollen aan de ingang van borstelmachines, stukverfmachines of spanramen bijvoorbeeld.

Geschikt voor: weefsels, breigoed, tapijt, kunstleder,…

Deze machine kan geleverd worden met 220/240 Volt aansluiting of met oplaadbare batterij.

AAT 2000 Autorail

De AAT 2000 bestaat uit een rail op statief die aan de ingang van een machine kan geplaatst worden.  Op de rail beweegt een mobiel plateau waarop een TC-105 naaimachine is opgesteld.  De naaimachine stikt de twee weefsels met een overlocksteek aan elkaar en snijdt de uitstekende rand af.  De naaimachine beweegt automatisch van de ene kant naar de andere op de rail.

Mod. TC105

DE TC/105 machine is de vaststaande uitvoering van de TC/101.

Deze naaimachine (overlocksteek) is beschikbaar met vaste stroomaansluiting en met batterijvoeding en kan op een mobiele tafel of op een zwaardere tafel met eveneens grotere batterij worden geleverd.

Rolltex - rollenbekleding - antislip

ROLLTEX

Paul Heller  GmbH. & CO.                           

P.O.BOX 131264
D – 42039   WUPPERTAL
Duitsland

T: +49 202 890 9192
F: +49 202 890 9111

e-mail: rolltex-paul.heller@t-online.de

URL: www.rolltex.de

ROLLTEX levert:

Rollenbeleg en cilinderbekleding voor textiel- en papierindustrie

De firma Paul Heller GmbH levert onder de merknaam ROLLTEX de rubberbekleding voor trekrollen voor weefmachines en vb inspectiemachines, bekleding voor geleidings- en drukwalsen op allerhande machines.

De ROLLTEX producten zijn beschikbaar in twee kwaliteitscategorieën:

 • De PREMIUM klasse is vervaardigd in Europa en voldoet aan alle kwaliteitsnormen die door de oorspronkelijke constructeurs van de machines worden vereist.
 • Onder druk van concurrentie uit het verre oosten bieden wij eveneens de ECONOMY producten aan.  Deze artikelen zijn uiteraard goedkoper dan de PREMIUM producten, maar bij vergelijking is het kwaliteitsverschil duidelijk.

Sariel srl

 

via del Chioso, 4
24030 Mozzo (Bergamo)
Tel.: +39 035 613 221
Fax: +39 035 613 423
Email: info@sariel.it
http: www.sariel.it

Als polyvalente constructeur biedt Sariel een aantal machines en installaties voor de textielindustrie:

 • Weefselopwikkelaars / Batching motions
 • Automatische magzijnen voor weefsrollen of weefbomen
 • Algemene automatisering / Robotisering

Weefsel opwikkelaars

De batching motions van Sariel zijn eenvoudig van concept, heel efficiënt en robuust gebouwd.  Ze kunnen voorzien worden van onder meer: zig-zag inrichting, inspectietafel, boven- en onderlicht,  automatische uitstoot unit.

Automatisch rollenmagazijn

Voor het stockeren van weefselrollen op een intelligente manier, waarbij opgeslagen rollen gemakkelijk en automatisch terug uit de voorraad kunnen gehaald worden beschikt Sariel over mooie referenties.

Automatisch weefboom magazijn

Voor het automatische opslaan van volle en lege weefbomen bouwt Sariel zowel de metalen structuur als de automatisering.

Robotisatie

Als geaggregeerd SIEMENS verdeler/programmeur beschikt SARIEL over een uitgebreide knowhow om ook het vreemdste automatiseringsproject tot een goed einde te brengen. 

Trinca

TRINCA Off. Mec. Snc.                           

Via IV Novembre
I – 22075 LURATE CACCIVIO (CO)
Italië

T: +39 031 39 0036
F: +39 031 39 0307
www.trinca.it 

Trinca levert:

 • Weefmachines voor heel zware industriële weefsels op basis van monofilamenten en/of metaaldraad
 • Weefmachines op grote breedte: tot 15 meter
 • Elektronische schachtmachines met servomotoren
 • Moderne schietspoelweefmachines
 • Speciaalbouw van weefmachines op maat voor specifieke toepassingen

Waar andere weefmachinebouwers de handdoek in de ring gooien, begint Trinca!
Deze hooggespecialiseerde constructeur bouwt weefmachines op maat.

Een greep uit de realisaties:

 • 11m brede weefmachine voor het weven van nylon monofilament van 1,5 mm dik in ketting en inslag, bij een toerental van 70 tpm
 • 2 m brede weefmachine voor het weven van architecturale metaalweefsels met in ketting en inslag staaldraad van 1 mm dik
 • Weefmachine voor het weven van stalen netten met staaldraad van 7 mm dik in ketting en inslag.
 • 3 m brede weefmachine voor het weven van kunststoffilament van 2 mm dik bij een toerental van 250 tpm

Trinca bouwt eveneens schietspoelweefmachines die zelfs uitgerust kunnen worden met een moderne versie van de automatische spoelwisselaar van het type ‘UNIFIL’. Deze weefmachines zijn voorzien van de nieuwste technologie inzake elektronica zoals elektronisch gestuurde boomafwikkelaars en regulator.

1. Schietspoelweefmachines

T.NV - Schietspoelweefmachine

De T.NV is een schietspoel weefmachine voor weefsel die dienen voorzien te zin van een vast geweven zelfkant.  De machine is geschikt voor denim en hoogwaardige kledingstoffen maar ook voor technische wefsels en tubulaire weefsels.  Een automatische spoelwisselaar van het ‘unifil’ type is voorzien.  De machine is gebouwd met hedendaagse technologie; elektronisch gestuurde boomafwikkelaar en regulator zorgen voor een perfecte weefselkwaliteit.

Machinebreedtes: van 500 tot 2000 mm.
Toertal: +/- 200 Rpm

T.NV.B - Schietspoelweefmachine

De T.NV.B schietspoelweefmachine is gebouwd voor het weven van zwaar technisch weefsel op basis van o.m. Kevlar, Koolstofvezel, synthetische filamenten of natuurlijke vezels.  De aanslagkracht van de weeflade (tot 10000 Nm) biedt de mogelijkheid om zeer zware weefsel te realiseren.

Machinebreedtes: van 1000 tot 12000 mm en meer
Weefsnelheid: 1 tot 80 Tpm

1. Schietspoelweefmachines

T.2N.10E/PS Grijperweefmachine

Deze TRINCA machine is ontwikkeld voor het weven van de zwaarste technische doeken met een breedte van 12 meter en meer.  De T.2N.10E/PS machine vangt aan, daar waar machines van andere constructeurs afhaken.  

 • De grijperbanden worden aangedreven d.m.v. twee servomotoren
 • De ladeaanslag gebeurt d.m.v. van verschillende nokkenkasten met complementaire nokken
 • De borstboom en weefselopwikkeling zijn met 3 trekrollen voorzien voor heel zware weefsels
 • Alle machinefuncties zijn elektronische gecontroleerd en gestuurd
 • Er kan tot met 10 weefbomen gewerkt worden
 • De met servomotoren aangedreven gaapvormingsinrichting kan voorzien worden tot maximaal 56 schachten
 • De elektronische gestuurde inslagaangever kan tot 12 verschillende inslagen aangeven

T.2N.10E-PS 11750 Grijperweefmachine

Deze grijpermachine voor technische weefsels kan tot max. 11750 mm breed gebouwd worden.  De minimale weefbreedte is 3000 mm.  De dikte van de inslag ligt tussen 0.13 en 1.2 mm met een schotdichtheid tussen 4 en 100/cm.

De machine wordt voorzien van een TRICAN elektronische dobby tot max. 52 schachten.  De gaapgrootte en het gaapprofiel zijn voor elk schot afzonderlijk instelbaar.  Deze machine kan met meerde kettingboomafwikkelaars uitgerust worden.

De weefsnelheid is trappenloos instelbaar tussen 5 en 90 Tpm.

Faststrong t.e.m. 2AR.3200

De Fastrong machine is een sneldraaiende grijperweefmachine voor het weven van technische weefsels.

 • Machinebreedte: 3200 mm. (tot 7000 mm; op aanvraag)
 • Weefsnelheid: trappenloos instelbaar van 0 tot 250 rpm (naargelang weefseltype en machinebreedte)
 • Maximale aanslagkracht van de lade: 3000 N/m
 • Maximale spankracht op de weefketting: 2000 N/m
 • Gaapvorming: Nokken of elektronische TRINCA dobby tot max. 52 schachten)
 • Opwikkeling: d.m.v. 3-walsen systeem voor grote trekkracht
 • Kettingboomafwikkelaar: Meerder kettingbomen, met gestuurde toevoerwalsen

T.EP.AR Grijperweefmachine voor meerlagige weefsels

De TRINCA T.EP.AR machine wordt gebouwd in weefbreedte tussen 1000 en 2000 mm.

De elektronische gestuurde afwikkelaar voor de kettingbomen is gesynchroniseerd met de weefseopwikkelaar met 3-walsensysteem. De inslag wordt ingebracht d.m.v. grijper bevestigd op starre grijperstangen.  Deze machine is uitermate geschikt voor het weven van o.m. transportbanden en multilayer weefsels.

 • Weefsnelheid: tot 140 tpm

W.B. Swift

W.B. SWIFT Ltd.                              

Leafland Street Works
UK – HX14LX HALIFAX
England

T: +44 14 2235 2698
F: +44 14 2235 8073

W.B. Swift levert:

 • Roeden en mesjes voor roedenweefmachines voor meubelstoffen.
 • Roeden en mesjes voor Wilton tapijtweefmachines.

W.B.Swift is producent van roeden voor de poolvorming op roedenweefmachines voor zowel meubelstoffen (épinglé) als voor tapijt (Wilton). Vanuit Halifax in Groot-Brittanië levert dit zeer gespecialiseerde familiebedrijf hoogwaardige producten aan kritische klanten. Voor verschillende toepassingen en garentypes zijn een drietal verschillende snijmesjes voor de roeden beschikbaar.

De Belgische meubelstofwevers en fabrikant van épinglé velours kennen de naam W.B. SWIFT goed omwille van de onberispelijke kwaliteit van de producten.

Roeden voor veloursweefsels

WB SWIFT levert roeden voor zowel de moderne WIREFLEX als voor de METEX roedeweefmachines.  De perfecte maatvastheid en het speciaal gepolijste oppervlak maken dat de WB SWIFT roeden minder onderhevig zijn aan opwarming tijdens het weven.  Hierdoor is ook minder smering van de roeden nodig, zodat het weefsel minder bevuild wordt.

Roeden voor tapijt

Voor Wilton tapijten geweven op oude Wilton machines of op de meer recente Martens & Fröhwein of Construma machines produceert WB SWIFT op maat gemaakte roedes.  Zowel in lengte als in doorsnede worden aan de wensen van de klant voldaan.  Verschillende ‘hielen’ zijn ter beschikking om de roede te verbinden met de specifieke roedebeweging van elke machine.

Afwerking is zeer belangrijk bij roeden van grote lengte.  Perfecte harding en polijsten staan borg voor lange levensduur

Snijmesjes voor weefroeden

WB SWIFT beschikt als  producent van weefroeden ook over een eigen productie van mesjes.  Met een speciale staallegering en met zelfgebouwde automaten produceert WB SWIFT goed passende mesjes voor de eigen roeden en voor andere merken.

Verschillende types van snijrand leveren naargelang het type poolgaren en de dikte van de pooldraad steeds goede resultaten op.

Zanfrini - weef- en warprieten

ZANFRINI Srl.

Via Socrate, 12
I – 22070 Casnate con Bernate (CO)
Italië

T: +39 031 45 1460
F: +39 031 45 1458
www.zanfrini.com

Zanfrini levert:

 • Weefrieten voor grijper-, projectiel- en luchtstraalweefmachines
 • Scheer- en warprieten

Zanfrini srl is gevestigd in Como, dat van oudsher beroemd is om zijn zijden stoffen. Sinds 1948 zijn ze marktleider op de Italiaanse en internationale markt en al de derde generatie is actief in het bedrijf.

 

Het bedrijf is een weefrieten fabrikant en zijn assortiment omvat alle soorten weefmachines en alle soorten stoffen:

 • kleding 
 • meubelstoffen
 • technische stoffen
 • filterdoeken
 • fluweel en tapijt

Zanfrini srl garandeert de beste kwaliteit, levertijd en efficiëntie in de after-sales service.

Dankzij hun ervaring op dit gebied zijn ze tegenwoordig wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van weefrieten.

Zanfrini stelt op de eigen website geoptimaliseerde formulieren ter beschikking voor het aanvragen van offertes en voor het bestellen van uw rieten.

Tunnelriet voor airjet
FLEX riet voor grijpermachines
Rieten voor fluweel en tapijt
Warp rieten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.