Weverij

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende machines en toebehoren die wij voor een aantal constructeurs op exclusieve basis kunnen aanbieden. Klikken op het trefwoord brengt u naar het paginablok van de betrokken constructeur. Niet alle machines van onze constructeurs zijn hieronder vermeld.

Indien u een machine zoekt voor een bepaalde bewerking en u vond ze niet in de lijst hieronder, contacteer ons gerust, desnoods verwijzen wij u door naar een collega die het gezochte materiaal in zijn programma heeft.

Waar bent u naar opzoek?

Crippa - bobijnrekken, toebehoren

CRIPPA s.r.l.                    

Via L. Cadorna 20
I – 23894 CREMELLA (CO)
I T A L I Ë

T: +39 039 95 5238
e-mail: crippamario.srl@tin.it
www.crippamariosrl.it  

Crippa Levert:

 • Compacte bobijnrekken voor de bontweverij
 • Universele bobijnhouders voor alle bobijntypes
 • Compacte weefselopwikkelaars te plaatsen in de weefmachine

Wanneer Mario Crippa niet langer competitief was in het bouwen van weefmachines, schakelde hij over naar het maken van allerlei eenvoudige maar slimme accessoires die het leven van de wever aangenamer en rendabeler maken en de kwaliteit van het weefsel ten goede komen.

Crippa bouwt onder meer plaatsbesparende bobijnrekken voor de inslag in meubelstof- en bontweverijen, de enige echte universele bobijnhouder wordt door Crippa gemaakt. Stofafzuiging op de inbrengorganen voor de inslag op weefmachines en compacte weefselopwikkelaars die toelaten om het weefsel onmiddellijk op kartonnen hulzen op te wikkelen in de weefmachine, zijn ook producten die door Crippa werden ontwikkeld op vraag en met de inbreng van de klanten.

Autocreel

Voor weverijen met uniforme weefsels waar dezelfde inslag gedurende lange tijd op de weefmachine blijft bouwt CRIPPA de AUTOCREEL bobijnrekken.  Per positie worden 8 bobijnen kop-aan-staart verbonden en automatische in de afwikkelpositie gebracht.
Minder interventies en langere looptijd resulteren in een hoger rendement.

Compact - plaatsbesparende bobijnrekken voor bontweverij

Wanneer met veel verschillende inslagen kleuren en/of inslagtypes wordt geweven is de opstelling van het grote aantal inslagbobijnen bij de weefmachines soms een probleem.  Met de COMPACT bobijnrekken worden op een beperkte oppervlakte en op zeer toegankelijke manier een groot aantal inslagbobijnen opgesteld.

2 lagen bobijnen, plaatafstand 335 mm., 8 bobijnhouders GRIPSPOOL

4 lagen bobijnen, plaatafstand 440 mm., 16 bobijnhouders GRIPSPOOL

3 lagen bobijnen, plaatafstand 430 mm., 12 bobijnhouders GRIPSPOOL

4 lagen bobijnen, plaatafstand 350 mm., 16 bobijnhouders GRIPSPOOL

6 lagen bobijnen, plaatsafstand 323 mm., 24 bobijnhouders GRIPSPOOL

Gripspool - universele bobijnhouder

De GRIPSPOOL is de enige werkelijk universele bobijnhouder die zowel conische als cilindrische garenhulzen feilloos vastklemt.  Kartonnen hulzen worden evenals kunststofhulzen zowel in horizontale als in schuine positie op hun plaats gehouden.  Het wisselen van veren of rubberen klemstukken is niet langer nodig.

Miniroller

De MINIROLLER van CRIPPA is ontworpen voor de weverijen van bijvoorbeeld meubelstoffen waar stuklengtes van 50 of 60 meter op de weefmachine opgewikkeld worden.  Met de Miniroller wordt het weefsel net als op een externe batching motion of een kartonnen huls opgewikkeld.  De oorspronkelijke oppervlakte van de weefmachine wordt niet vergroot en ook de originele loopgangen blijven intakt.

Heinrich Derix

HEINRICH DERIX GmbH

Auf dem Feldchen 7-9
D – 47929 GREFRATH
Duitsland

T: +49 2158 91990
F: +49 2158 2699
www.derix.biz

Met meer dan 130 jaar ervaring is Derix wereldwijd gekend als betrouwbare leverancier van hevels en lamellen.  Ook voor heel speciale toepassingen levert Derix kwaliteitsproducten. Door innovatieve ontwikkeling en langdurige samenwerking met de klanten ziet Derix opportuniteiten in een voortdurende technologische vooruitgang.

Lamellen

Derix lamellen worden gemaakt uit gehard staal.  Er wordt bijzodnere aandacht besteed aan de optimale afwerking van de garendoorgang en de gladheid van de zijvlakken.  Alle lamellen worden owel verzinkt ofwel vernikkeld.

Vlakstaalhevels

Derix vlakstaalhevels voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.  Ze worden gemaakt uit hoogwaardig koolstofstaal of roestvrij staal.

Een intensieve oppervlaktebehandeling vermindert gevoelig de wrijving tussen de hevel en het garen.

Naargelang het garenmateriaal biedt Derix verzinkte, vernikkelde of roestvrij stalen hevels aan.

Draadhevels

In een aantal toepassingen worden draadhevels nog steeds succesvol ingezet.

Door de grote verscheidenheid in Draaddikte, Lengte, Grootte van het draadoogje en Groote van de bevestigingsogen produceert DERIX alle draadhevels op maat.  De jarenlange ervaring maakt dat alle oppervlakken die met het garen in contact komen perfect glad zijn.

Gadda - tweedehands textielmachines

GADDA srl.

Corso Sempione 238
I – 21052 BUSTO ARSIZIO (VA)
ITALIË

T: +39 0331 38 6055
F: +39 0331 38 6504
www.gadda.it

Reeds meer dan 25 jaar zijn wij actief als agent voor de firma Gadda die in België tweedehands weefmachines opkoopt.  Gadda staat borg voor correcte afspraken inzake manier en tijdstip van laden  en voor tijdige betaling van uw tweedehandsmachines. Bied ons uw machines aan!

Giovanelli

GIOVANELLI OFFICINE S.A.S

Via Salvatore Quasimodo, 25
I – 20025
LEGNANO MILANO
Italië
T: +39 0331 57 7373
URL: http:// www.giovanelli.com

Het familiebedrijf Giovanelli werd opgericht in 1917 en is sindsdien actief als toeleverancier en problemsolver voor de textielindustrie.

Het programma omvat onder meer:

 • Warp- en scheermolens voor de weverij
 • Scheer – en warprekken (ook voor technisch textiel)
 • Opwikkelaars, batching motions
 • Inspectietafels

Sectionele scheermachines

Giovanelli heeft een jarenlange ervaring in de bouw van sectionele scheermachines voor kettingbomen.  Mee met de recente ontwikkelingen in het Europese textiel levert deze constructeur ook machines voor het scheren van technische garens en voor technisch doek en zelfs op grote breedte (tot 550 cm) is Giovanelli een ernstig alternatief.

Scheerrekken

Met een uitgebreide ervaring inzake de bouw van scheermolens en vooral met de recente ontwikkelingen inzake technische weefsels biedt Giovanelli economische oplossingen voor aangepaste scheerrekken.  Zowel voor afwikkelen ‘à la défilé’ of ‘à la déroulé” zijn er geschikte oplossingen, voorzien van negatieve of positieve remsystemen.

Stapelrekken / paternosterrekken

Giovanelli bouwt – op maat – paternosterrekken voor het georganiseerd opslaan van weefbomen, doekrollen, schachtenpaketten, drukcilinders, enz…

De PLC sturing maakt het mogelijk de opslagplaats in het rek te registreren om later het gewenste materiaal snel terug te vinden en naar de losplaats te brengen.

Ikeuchi - bevochtiging

IKEUCHI EUROPE b.v.                            

Merwedeweg 6
3621 LR Breukelen
Nederland  

Phone: +31-(0)20-820 2175 
Fax:    +31-(0)20-820 2176 
E-mail: info@ikeuchi.eu
URL:    http://www.ikeuchie.eu

IKEUCHI levert:

Persluchtgestuurde bevochtigers voor alle industriële toepassingen waar de luchtvochtigheid op een gecontroleerde manier dient bijgestuurd te worden: drukkerijen, coatingbedrijven, extrusie, weverijen, voedingsbedrijven,…

De AKIMIST installatie reduceert het fijn stof in de lucht, voorkomt de opbouw van statische elektriciteit, voorkomt dehydratatie, helpt reukhinder bestrijden,…

Bij IKEUCHI vinden we toestellen voor plaatselijke luchtbevochtiging. Zowel de AKIMIST- als de BOOSTER toestellen vinden hun toepassing in zones die een hogere luchtvochtigheid vereisen dan deze die door de algemene klimaatregeling voorzien wordt; of in kleinere bedrijven waar geen klimaatregeling voorzien is. Deze persluchtaangedreven toestellen zorgen voor een optimale verneveling van het water zonder condensvorming.

TOEPASSINGEN

Neerslaan van fijn stof

Net zoals de regen een oplossing brengt voor het smog- en fijn stof probleem biedt het DRY FOG systeem een efficiënte manier om fijn stof dat veroorzaakt wordt door bepaalde productieprocessen neer te slaan.  Dit maakt het leefklimaat in de productiezone aangenamer en veiliger.  Contaminatie door stof van de ene productielijn naar de ander wordt voorkomen.

Voorkomen van geurhinder

Daar waar het risico bestaat op geurhinder kan de ultrafijne verneveling van water door het DRYFOG systeem het ontstaan van hinderlijke geuren sterk reduceren.
Stortplaatsen van verbindingsoven, biologische reactoren, zijn typische voorbeelden waar DRYFOG een goede oplossing biedt.

Reductie van statische elektriciteit

In drukkerijen, inpakbedrijven, extrusie- en coating bedrijven waar rollen kunststof of papier snel wordt op/afgewikkeld kan een gebrek aan luchtvochtigheid leiden tot het verkleven van de materialen – wat de werking van de productielijn kan hinderen – en zelfs tot ernstige elektrische schollen.

Het DRYFOG systeem houdt de luchtvochtigheid op het gewenste niveau zonder risico op condensvorming.

Verlagen van omgevingstemperatuur

In werkplaatsen waar de productie gepaard gaat met grote warmteontwikkeling (gieterijen, smelterijen, glasfabrieken,…) kan het werkklimaat sterk verbeterd worden door met behulp van het DRYFOG systeem de omgevingstemperatuur naar beneden te halen en gelijktijdig de luchtvochtigheid op peil te houden.

Op peil houden van gewicht en kwaliteit

In de voedingssector bestaat het risico dat bij het koelen van producten – door de dehydratatie die gepaard gaat met het koelen – het oppervlak van het product (vb. salami of kazen,…) gaat rimpelen.  De DRYFOG installatie houdt de gewenste luchtvochtigheid perfect op peil zodat het gewicht en de kwaliteit van de producten gevrijwaard blijft.

Verminderen van brandgevaar

Wanneer met het DRYFOG systeem de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden en gelijktijdig het risico op vonkvorming door statische elektriciteit weggenomen wordt, dat zal uiteraard het risico op spontane ontbranding sterk gereduceerd worden.

OPLOSSINGEN

Een bevochtigingsinstallatie AKIMIST DRYFOG bestaat uit een aantal componenten die op elkaar worden aangesloten in een opstelling waarbij het benodigde water en de perslucht naar de AKIMIST toestellen wordt gebracht in functie van de behoefte aan vocht in de te behandelen ruimte.  Er dient voorzien te worden in aanvoer van elektrische stroom, water en perslucht.

Alle onderdelen van de installatie zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Akimist

De Akimist DRY FOG brengt door middel van speciale vernevelaars water onder vorm van droge mist in de te bevochtigen ruimte.  Het water wordt dermate fijn verneveld dat zich geen condensvorming voordoet.

Optimale bevochtiging op een gereduceerde oppervlakte onmiddelijk op de plaats waar de bevochtiging nodig is.

Ieder toestel kan naargelang de behoefte uitgerust worden met 1,2,3 of 4 vernevelaars.

Booster

Voor grotere ruimtes biedt de BOOSTER een ideale oplossing. De krachtige verspreiding van de nevel zorgt voor een optimale bevochtiging, zonder condensvorming.

In deze installatie is geen perslucht nodig.  Het water wordt onder hoge druk tot bij de BOOSTER toestellen gebracht.

Omgekeerde osmosefilter

Om de AKIMIST DRYFOG toestellen optimaal te laten functioneren en het onderhoud te beperken raden wij aan een aangepaste waterzuivering te voorzien van het type ‘omgekeerde osmose.

In functie van de nodige hoeveelheid water zijn drie verschillende toestellen voorzien:

OSMOKIT 40: capaciteit tot 16 l/u.
OSMOKIT 80: capaciteit to 80 l/u.
OSMOKIT 160: capaciteit 160 l/u.

Persluchtfilter

Tussen de toevoerleiding van de centrale compressor van het bedrijf en de AKIMIST installatie wordt een luchtfilter met ontspanner geplaatst.

Hygrometer

Om de luchtvochtigheid in de ruimte te meten en in functie van de metingen de installatie te sturen wordt een eigen vochtigheidsmeter in de installatie ingeschakeld.

De hygrometer wordt opgesteld centraal in de zone waar de bevochtiging nodig is.

Regelventiel

Met behulp van een  elektrisch regelventiel op de persluchtleiding wordt de hoeveelheid perslucht die naar de AKIMIST toestellen gevoerd wordt  bijgeregeld in functie van de door de hygrometer gemeten waarden en de behoefte aan bevochtiging in de ruimte.

Itema

ITEMA

Via Cav. G. Radici 4
I – 24028 COLZATE (BG)
Italië

T: +39 035 728 3325
F: +39 035 72 5240

http://www.itemagroup.com/en-US

ITEMA WEAVING is de enige constructeur van weefmachines die drie verschillende succesvolle weeftechnologieën onder één dak verenigt:  grijper-, airjet- en projectielweefmachines.

 • Grijperweefmachines:
     –  R9500²
     –  R9500 Terry 
     – Hercules Positieve/negatieve grijper voor technisch doek
     – UNRIRAP Doorhaalgrijpermachine voor o.m. het vlak inweven van bandjes
 • Projectielweefmachines:
     – P7300 HP
 • Airjet weefmachines:
     – A9500²

ITEMA profileert zich steeds meer voor toepassingen in technisch textiel! 

Ook de R9500² grijpermachine (nu ook tot 5400 mm) biedt met de ideale gaapgeometrie en robuuste constructie een ruime range aan mogelijkheden voor het weven van technisch doek: zowel voor natuurlijke vezels, mengvezels als synthetische garens. 

Meer specifiek voor zware technische weefsels (monofilament, dubbele inslagen, hoge kettingspanning,…) is er de HERCULES grijpermachine van het vroeger PANTER, nu ITEMATECH. Voor het weven van vb. carbon spread of ander type bandjes als inslag is er de UNIRAP doorhaalgrijper weefmachine. 

De P7300 HP projectielmachine is sinds jaar en dag bekend als de enige weefmachine op grote breedte (tot 6300 mm) met hoog rendement en extreem laag energieverbruik en bovendien zonder afvalkanten (iSAVER). 

De A9500² Airjet machine is dan weer geschikt voor fijnere technische doeken.  Ook hier ligt het accent op laag verbruik en hoog rendement.oo

1. Grijperweefmachines

De R9500² grijperweefmachine biedt een aantal vernieuwingen tegenover de vorige generatie die de machine economischer maken en onderhoudsvriendelijker.
De luchtgekoelde hoofdmotor is vervangen door een oliegekoelde motor die een hoger rendement levert en gebruik van nieuwe materialen en afwerkingsmethoden verminderen de wrijving in de aandrijfgroepen voor de grijpers met 30 %. Het totale plaatje levert een verlaging van het energieverbruik met zowat 15 %. Inzake ergonomie is de voorzijde van de machine met 50 millimeter verlaagd, zodat de wever gemakkelijker toegang heeft tot de kettingdraden.
Enkele bijkomende opties maken dat de kost voor onderdelen nog lager zijn dan voorheen; nieuw ontwikkelde grijperlinten (iBOOSTER) en aandrijfwielen zorgen voor een bijna verdubbelde levensduur en het iCARE systeem houdt met specifieke sensoren de slijtage onder controle.
Met de iSAVER kan voor bepaalde weefsels/inslagen gewerkt worden zonder valse zelfkant aan de aangeefzijde.

De R9500² TERRY voor badstof is de opvolger van de zeer succesvolle SILVER Dyna Terry grijperweefmachine en zet de reputatie van haar voorganger voort.  De basismachine is de R9500²  De elektronisch gestuurde kettingboomafwikkelaar is programmeerbaar en  biedt de mogelijkheid verschillende lussenhoogtes in éénzelfde weefsel te combineren. 

Met de HERCULES grijperweefmachine biedt ITEMA een zeer robuuste machine met positieve grijpers met soepele grijperbanden.  Geschikt voor zeer zware technische weefsels, maar ook voor bvb vlak geweven carpetten.  Extreme verstatiliteit.

UNIRAP is een heel gespecialiseerd machine waarbij met één grijper de inslag door het weefsel gehaald wordt.  Verschillende grijpertype maken het mogelijk te weven met spinlont, met platte bandjes (tot 22 mm breed), met raffia,  enz.

R9500²

Verder bouwend op de positieve ervaring met de R9500 zijn een aantal verbeteringen aangebracht met 15% besparing op het energieverbruik, lagere onderhoudskosten en verbeterde ergonomie als resultaat.

Kenmerken van de R9500²:

 • robuuste constructie
 • minimale plaatsinname
 • hoge toerentallen
 • uitgebreide versatiliteit
 • hoge betrouwbaarheid
 • laag energieverbruik
 • gemakkelijke bediening en onderhoud
 • lage onderhoudskost

Kortom alles wat van een moderne weefmachine wordt verwacht.

R9500 Terry badstofweefmachine

De R9500 Terry is afgeleid van de succesvolle grijperweefmachine R9500².   Het principe van de lussenvorming is van het type ‘bewegende borstboom/sleper’ en biedt de mogelijkheid om tijdens het weven trappenloos de hoogte van de lussen te wijzigen.  Ook de lussenvorming over 3 of 4 scheuten kan tijdens het weven veranderd worden. De extreme flexibiliteit en de uitgebreide regelmogelijkheden maken van de R9500 TERRY  een ideale machine voor het weven van relatief kleine runs in hoge kwaliteit.

2. Projectielweefmachines

Na de schietspoelweefmachine is de technologie van het weven met projectiel de oudste technologie in de geautomatiseerde weverij.  Sinds 1953 staat de projectieltechnologie nog steeds vooraan bij het weven op grote breedte.  De hoge weefsnelheid op grote breedte (tot 6300 mm!) het lage energieverbruik en de hoge rendementen maken van deze machine de optimale keuze voor het weven van agro- en geotextiel en carpetbacking. op basis van PP, PA of PE bandjes/tapes

P7300HP - Projectielweefmachine

Met meer dan 150000 geïnstalleerde projectielweefmachines wereldwijd, beschikt ITEMA over een zeer uitgebreide ervaring op gebied van technische weefsels.

De grote machinebreedte (tot 6500 mm.) maakt deze weefmachine uitermate geschikt voor toepassingen in Geotextiel, Agrotextiel, Building Textiel en uiteraard voor carpetbacking.

3. Airjetweefmachines

Met de nieuwe A9500 airjet machines bewijst ITEMA dat het inbrengen van de inslag met behulp van perslucht ook economisch kan.  De algemene persluchtdruk werd met gemiddeld 1 bar verlaagd wat resulteert in per machine en per uur ongeveer 1 kW minder verbruik op de compressor.

Nieuwe bi-POWER hulpblazers, vernieuwde ventielen voor de per twee aangestuurde estafette blazers en de verbeterde opstelling en het grotere volume van de luchttanks helpen bij het verlagen van het energieverbruik. Toerental tot 1400 tpm op 200 cm brede machines ligt in de mogelijkheden.  Bij brede machines zijn 800 tpm binnen het bereik. Automatisch verwijderen van de inslag en heropstarten van de machine zonder interventie van de wever behoren tot de mogelijkheden.

A9500² Airjet weefmachine

De A9500² Airjet die op ITMA 2019 werd getoond als opvolger van de A9500 oogt onveranderd, maar werd grondig herzien om de mogelijkheden te vergroten en het energieverbuik grondig te verlagen. 

 • grotere persluchttanks
 • verbeterde ergonomie
 • nieuwe energiebesparende motor met oliekoeling

Itematech

Net voor ITMA 2019 nam ITEMA het Italiaanse PANTER – in vogelvlucht amper 7 kilometer van de Itema gelegen – over.  De Hercules en de UNIRAP weefmachines vullen het programma van Itema sterk aan. Samen met de HP7300HP projectielweefmachine en speciale versie van de R9500² heeft ITEMA nu een sterke insteek in de weverijen van technische weefsels op basis van o.m. monofilamenten, Kevlar, glasvezel, Carbon tapes, enz.

 

Torsieloze inslaginbreng op Unirap weefmachine

Weven van carbon tapes op Unirap weefmachine

Hercules grijperweefmachine

De Hercules grijperweefmachine kan geleverd worden met zowel negatieve als positieve grijpers.  
De slagkracht van het weefriet kan tot 45000 N bedragen terwijl de spanning op de kettingdraden tot 60000 N kan oplopen.
De zeer gevoelige, maar constructief erg sterk sleperinrichting zorgt ervoor dat zowel heel licht als extreem zware weefsels geweven kunnen worden.
De machine wordt gebouwd in verschillende breedtes gaande van 1900 tot 6200 mm.

Doordat de dobby met een afzonderlijke motor wordt aangedreven is een zeer flexibele instelling van de timing van openen en sluiten van de sprong mogelijk.

Unirap grijperweefmachine

Bij de UNIRAP haalt één grijper de inslag op aan de aangeefzijde en trekt de inslag door de sprong.
Voor het weven van tapes/bandjes is een ‘Zero Torsion’ systeem voorzien dat garandeert dat de inslag volledig vlak in het weefsel ligt.
Voor de inslaginbreng kan de aandrijving geleverd worden vanuit de hoofdmotor, maar voor meer flexibiliteit kan een afzonderlijke motor voorzien worden.
De dobby wordt steeds met een afzonderlijke motor – gesynchroniseerd met de inslaginrichting – aagedreven.  Ook hier zijn de instellingen programmeerbaar.
De ketting kan toegevoerd worden van weefbomen of van een bobijnrek dat achter de weefmachine wordt opgesteld.

Weefbreedte van 1600 tot 2500 mm.

Deze machine vindt haar toepassing voor het weven van bijvoorbeeld carbon en Kevlar tapes,  glasvezel lonten, vlaslonten, papierbandjes,…

Jac-mont

JAC-MONT s.l.
Poligono Industrial
Cotes Baixes, C/H-25
03804 ALCOY / ALICANTE
SPANJE

T +34 966 52 0638
e-mail: jacmont@jacmont/net

www.jacmont.net

JAC-MONT is gelegen in een streek met grote textieltraditie. Opgericht in 1987 heeft dit bedrijf meer dan 25 jaar ervaring in het samenstellen van harnassen/arcadenbundels voor alle types weef- en Jacquardmachines. Alle basismaterialen voor de samenstelling van een harnas zijn afkomstig van Europese toeleveranciers en zijn van prima kwaliteit. Automatisering waar mogelijk laat ons toe competitief aan te bieden. Wij beschikken over flexibele simulatoren waarop wij Uw machineopstelling nabootsen om op die manier voorgenivelleerde en van doorhaal voorziene harnassen te leveren.

Harnassen / Arcadenbundels

Voorgenivelleerde arcadenbundels voor moderne weefmachines uitgerust met elektronische jacquards.
Ook voor sneldraaiende airjetweefmachines zijn de JACMONT harnassen uitermate geschikt.

Arcadenkoord

Voor herstellingen of veranderingen op bestaande harnassen levert JAC-MONT gevlochten harnaskoord op basis van High Tenacity PES.

De koord bestaat in verschillende diktes naargelang de toepassing en kan voorzien zijn van een koolstofvezel insert.

Harnasplank / Bottomboards voor Jacquard

Op vraag levert JAC-MONT op maat geboorde harnasplanken volgens tekening.  Ook nieuwe bottomboards – zowel in DERLIN (wit) als in gevulkaniseerd fiber materiaal (rood).  Voor alle types Jacquards kunnen deze boards geleverd worden.

Hevels met veren

JAC-MONT combineert de door U gewenste hevels met de gewenste veren.
Geef ons het type hevel en de grootte op van het draadoogje samen met de lengte en trekkracht van de veren.  JAC-MONT levert op maat.

LGL Electronics - voorafwikkelaars

LGL ELECTRONICS SpA.                

Via Foscolo 156
I – 24024 GANDINO (BG)
Italië

T: +39 035 73 3408
F: +39 035 73 3146
www.lgl.it

LGL Electronics levert:

 • Voorafwikkelaars voor grijper-, projectiel- en airjetweefmachines
 • Voorafwikkelaars voor vlakbreimachines
 • Voorafwikkelaars voor rondbreimachines

 LGL Electronics is een toonaangevende constructeur van voorafwikkelaars voor de weverij en de breierij. De basis van het succes van LGL als leverancier van voorafwikkelaars ligt bij de zelfreinigende draadrem “TWM”. Op ITMA ’07 introduceerde LGL de elektronische gestuurde “TWM”-rem; onder de toepasselijke naam ATTIVO. Hiermee kan de kracht van het remelement bijgestuurd worden in functie van de fase in de inbrengcyclus van de weefmachine. Een spectaculaire daling van inslagbreuken is het gevolg. Voor toepassing op rondbreimachines gaat LGL nog een stapje verder. De draadspanning aan de uitgang van de voorafwikkelaar wordt constant gemeten zodat de remkracht van de “TWM”-rem onmiddellijk kan bijgestuurd worden wanneer zich afwijkingen zouden voordoen. Alle toestellen zijn voorzien van de vectoriële sturing die garant staat voor continu vermogen en laag onderhoud.

Attivo – Actieve inslagrem

1. LGL in de weverij

Voor de WEVERIJ biedt LGL ELECTRONICS een breed gamma aan toestellen aan met hun specifiek toepassingsveld.  Er zijn toestellen voor zeer fijne en voor extreem grove garens.  Er zijn voorafwikkelaars voor smalle en voor brede weefmachines, voor grijper- en voor airjetmachines.  Voor elke weefomstandigheid heeft LGL een oplossing.

In functie van de garentypes, het type weefmachine en specifieke problemen inzake spanning van de inslag tijdens het weven, beschikt  LGL ELECTRONICS over een aantal actief ACTIEF GESTUURDE REMSYSTEMEN

Voorafwikkelaars L

Weven - Eco Smart

Als opvolger van de SMART VECTOR is de ECO SMART nog zuiniger in het energieverbruik.  Ondanks de beperkte afmetingen levert dit toestel heel goede prestatie zowel op grijper- als op projectiel weefmachines. De voordelen van de vectoriële sturing van de asynchrone aandrijfmotor blijven behouden.  In plaats van het hoog vermogen slechts bij hoger toerentallen te bereiken garandeert de vectoriële sturing maximaal vermogen ook bij lage toerentallen.

In vergelijking met andere voorafwikkelaars levert dit een energiebesparing op van zowat 30 %.

CANBUS aansluitmogelijkheden voor: communicatie met de weefmachine, knoopdetector

Weven - Progress

In functie van progressieve evolutie van de performantie ontwikkelde LGL de PROGRESS VECTOR.  De asynchrone motor met vectoriële sturing zorgt voor een continu vermogen bij zowel lage als hoge toerentallen en is bovendien onderhoudsvrij.

Eigenschappen:

 • Verlaagde energieconsumptie (20¨lager dan andere motorsystemen)
 • CANBUS aansluitmogelijkheden
 • Compatibel met de bestaande LGL voedingskasten
 • TWM modulerende draad rem
 • Mogelijkheid om de ATTIVO elektronisch gestuurde positieve draadrem te integreren.

Weven - Tecnico

De TECNICO biedt een oplossing voor de vereisten voor het weven van diverse technische garens op moderne weefmachines. 

Eigenschappen:

 • Interne doorgang van 10 mm. Met zachte oploophoek van 45°
 • Instelbare scheiding van de wikkelingen, 2 tot 7 mm
 • Verlengde voorraadtrommel (140 mm.)
 • Zeer sterke magnetische houder voor de trommel
 • Instelbaar voor “S” en “Z” getorste garens
 • Zelfinstellende snelheid in functie van de weefmachine
 • CANBUS connectiemogelijkheden
 • Modulerende en zelfreinigende TWM draadrem
 • Gedeeltelijke en volledige pneumatische doorhaalmogelijkheid
 • Aansluitbaar op de PROGRESS voedingskast

Weven - Evolution

De tweede generatie voorafwikkelaars specifiek voor Airjet weefmachines komt tegemoet aan de eisen van de meest geavanceerd weefmachines. Performantie gaat bij dit toestel hand in hand met laag energieverbruik.

Eigenschappen:

 • Tot 3000 m/min aflevercapaciteit
 • Nieuwe draadrem/recuperator “PUSH/PULL” met elektronisch gestuurde lineaire motor
 • Gedeeltelijke en volledige pneumatische doorhaal
 • Dubbele fotocel voor het tellen van de wikkelingen
Actieve remsystemen LGL

Attivo Rem

Bij het ATTIVO systeem maak je gebruik van de draadrem die je hebt gekozen in functie van het garen (borstelrem, lamellenrem, TWM-rem).  De rem wordt actief gestuurd in functie van de posite van de grijpers tijdens de cyclus van het inbrengen van de inslag.  Op 8 punten in deze cyclus kan de remkracht verhoogd of verlaagd worden.

Dit systeem is ideaal voor weverijen die op veel machines hetzelfde inslaggaren gebruiken.  De remkracht kan op elke moment tijdens het inbrengen van de inslag op een positieve manier gestuurd worden, zodat doorgedreven optimalisatie een realiteit wordt.

Frein Tens

Bij het TENS systeem maak je gebruik van de draadrem die je hebt gekozen in functie van het garen (borstelrem, lamellenrem, TWM-rem). De rem wordt actief gestuurd in functie van de gemeten draadspanning aan de uitgang van het toestel. Een laadcel meet de spanning van het garen en stuurt de draadrem bij in functie van de gemeten waarden.

Dit systeem lost problemen op waanneer er een groot spanningsverschil optreedt bij het overlopen van het einde van een bobijn naar  het begin van de volgende volle bobijn.

Frein B-Rake

Bij de B-RAKE loopt het inslaggaren aan de uitgang van de voorafwikkelaars door een aantal porseleinen draadoogjes.  Deze zijn gevat in twee parallel opgestelde houders die van elkaar verwijderd kunnen worden met behulp van een miniatuur lineaire motor. Hoe groter de afstand, hoe groter de wrijving in de porseleintjes en dus hoe groter de remkracht.

De sturing van de B RAKE gebeurt op basis van de software die ingezet wordt voor het ATTIVO systeem. De rem wordt actief gestuurd in functie van de positie van de grijpers tijdens de cyclus van het inbrengen van de inslag. Op 8 punten in deze cyclus kan de remkracht verhoogd of verlaagd worden.

Frein S-Rake

Bij de S-RAKE loopt het inslaggaren aan de uitgang van de voorafwikkelaars door een aantal porseleinen draadoogjes. Deze zijn gevat in twee parallel opgestelde houders die van elkaar verwijderd kunnen worden met behulp van een miniatuur lineaire motor. Hoe groter de afstand, hoe groter de wrijving in de porseleintjes en dus hoe groter de remkracht.

De sturing van de S RAKE gebeurt op basis van de software die ingezet wordt voor het TENS systeem.  De rem wordt actief gestuurd in functie van de gemeten draadspanning aan de uitgang van het toestel. Een laadcel meet de spanning van het garen in stuur de draadrem bij in functie van de gemeten waarden.

2. LGL voor rondbreimachines

Rondbrei - E-Compact

Het  E COMPACT toestel van LGL is – zoals de naam aankondigt – uiterst compact!

Dit toestel neemt zowat 40 % minder plaats in dan zijn voorgangers, het weegt minder (1,4 kg), het verbruikt nog minder energie en biedt een aantal bijkomende functionaliteiten:

 • “Yarn consumption” functie: real-time elektronisch meetsysteem voor garentoelevering op de machine (max. 256 toestellen)
 • “ATTIVO” elektronische rem die de ingestelde spanning op het garen aanhoudt. (Optie)
 • Z and/or S rotatie, instelbaar
 • ON/OFF switch, gemakkelijk toegankelijk
 • Signaallamp, van overal zichtbaar
 • Kan in alle posities opgesteld worden: horizontaal, verticaal, hellend

Titrages: 5 – 600 Den
Snelheid: tot 700 m/min
Afm.: 240 x 70 x 130 mm

Rondbrei - Eco Power

Het  E POWER toestel van LGL is een toestel van de nieuwste generatie geschikt voor hoogte snelheid van de breimachine. 

Functionaliteiten:

 • “Yarn consumption” functie: real-time elektronisch meetsysteem voor garentoelevering op de machine (max. 256 toestellen)
 • “ATTIVO” elektronische rem die de ingestelde spanning op het garen aanhoudt. (Optie)
 • Z and/or S rotatie, instelbaar
 • ON/OFF switch, gemakkelijk toegankelijk
 • Signaallamp, van overal zichtbaar
 • Kan in alle posities opgesteld worden: horizontaal, verticaal, hellend

Titrages: 5 – 800 Den
Snelheid: tot 700 m/min
Afm.: 250 x 100 x 155 mm

Rondbrei - KYC

Met de KYC kunnen de instellingen van alle voorafwikkelaars op een breimachine in één keer – draadloos – vanaf een PC of Laptop van nieuwe instellingen voorzien worden.

De garenspanning kan voor iedere voorafwikkelaar  (of toestel groep) worden ingesteld).

Het garenverbruik per toestel kan worden geregistreerd.

Alle alarms worden doorgegeven aan het monitoring systeem.

Rondbrei - Spin

Met de SPIN voegt LGL Electronics een nieuwe toestel toe aan de reeks apparaten voor breimachines.  De SPIN biedt, door middel van een ceramische spanningssensor, een perfecte spanningscontrole op de toegevoerde draden.

Eigenschappen:

 • Snelle reactie op snelheidswijzigingen zonder spanningspieken te veroorzaken
 • Maximaal vermogen beschikbaar bij alle toerentallen
 • Zeer laag stroomverbruik
 • Geïntegreerde lengtemeting
 • Gemakkelijke installatie en gebruik
 • Zowel seriële als CANBUS connectie mogelijk
 • Precisie, accuraatheid en snelle reactie door ceramische sensor

Mazzini ici

MAZZINI ICI
Via N. Zucchelli, 2

I -240213  CLUSONE (BG)
ITALIË

T: +39 0346 2  7545
F: +39 0346 92 2955
www.mazziniici.com 

Mazzini ici levert: 

 • Installaties voor klimaatregeling in spinnerijen, weverijen en breierijen
 • Centrale stofafzuiging voor textielbedrijven

AERIS GROUP: “VERSA-IHS” EEN NIEUWE STANDAARD VOOR PERFORMANTIE

Op ITMA 2019 introduceerde AERIS GROUP een geïntegreerd filtersysteem “VERSADRUM” gecombineerd met het nieuwe IHS bevochtigingssysteem dat ontwikkeld werd en gelauwerd door de Europese Gemeenschap als deel van het Horizon 2020 project.

“VERSA IHS” is het resultaat van de constante research van de R&D afdeling van de AERIS GROUP, met het oog op ‘Smart Solutions’ met hoge betrouwbaarheid en veiligheid. In lijn met ecologische vereisten slaagde AERIS erin het verbruik van water en elektrische energie sterk te reduceren. De afmetingen van de installatie op zich zijn eveneens kleiner dan andere systemen.  

Een set van speciale ventilatoren (Plug Fans) vormen de kern van deze technologie. De motoren met IE4 efficiëntie en geïntegreerde frequentieregelaars maken het mogelijk om de snelheid direct proportioneel te regelen in functie van de noden in de productie-omgeving, waarbij een opmerkelijke energiebesparing wordt geleverd (-40%)

Het IHS bevochtigingssysteem vormt het kloppend hart van het geïntegreerde systeem en zorgt voor het recycleren van de lucht in de afdeling met een nooit eerder gezien saturatieniveau.

Voor de eerste keer in dergelijke systemen wordt de lucht aangevoerd in DROGE kanalen. De Plug Fans sturen, de lucht door de pulserende inductieve kanalen met gepatenteerde technologie. De lucht wordt naar laminaire diffusers gebracht en pas daar wordt het water microscopisch verspreid in de luchtstroom en volledig in de luchtstroom opgenomen.
De hoeveelheid water wordt constant aangepast aan de noden met behulp van een nieuwe volumetrische hogedrukpomp die volledig onderhoudsvrij is.

Het brein van het VERSA IHS systeem is de innovatieve Digitron 2.0 Vario software. Deze controller is een geavanceerde gebruikersinterface met een open platform dat het klaarmaakt voor INDUSTRY 4.0. Het systeem is niet gelimiteerd tot enkel de thermo-hygrometrische controle over het proces en de omgevingsomstandigheden, maar checkt eveneens de correcte uitvoering van alle door het systeem gegenereerde instructies zodat instellingen, verbruik, eventuele storingen onmiddellijk geregistreerd en zo mogelijk gecorrigeerd worden.

In vergelijking met traditionele klima-systemen kan met VERSA- IHS een besparing opleveren tot 70% in energieverbruik en tot 60% in waterverbruik.

Mazzini ici s.r.l. en Alen A NW s.r.l. maken deel uit van de Italiaanse AERIS GROUP en worden in de BENELUX vertegenwoordigd door DTA – DEWAELE TECHNICAL AGENCIES

Monti Mac - naaimachines

MONTI MAC srl

Via Repubblica, 11
I- 22075 LURATE CACCIVIO (CO)
Italië

www.montimac.it

ELCU SUD heeft voor het verlof 2010 alle activiteit gestaakt.

DTA biedt in samenwerking met een andere Italiaanse constructeur (MONTI MAC) oplossingen voor onderhoud en onderdelen voor de meeste machines uit het ELCU gamma.  Monti heeft ook beslist de machines van het vroegere ELCU in haar productgamma op te nemen.

Contacteer ons op +32 (0)56 73 5673

Mod 91E Handnaaimachine

Met haar metalen behuizing is deze naaimachine zeer stevig en toch licht. (3,5 kg)

De 91E  stikt met een kettingsteek  twee weefsels aan elkaar.

Ideaal voor aaneennaaien van rollen aan de ingang van verfmachines of spanramen bijvoorbeeld.

Deze machine kan geleverd worden met 220/240 Volt aansluiting of met oplaadbare batterij.

Mod. 91 SA-E

Deze aangepaste versie van de Mod 91E machine is voorzien voor het dichtnaaien van zakken (papier, textiel, gebreid,…) met een verstevigingsband.  Er kant gewerkt worden met een vlakke band in papier, kunststof, geweven lint,… of met een crèpe band.

De metalen uitvoering maakt dit toestel zeer robuust, terwijl het toch licht en handelbaar is. 

Mod TC101 Handnaaimachine

Met haar metalen behuizing is deze naaimachine zeer stevig en toch licht.

De 91E  stikt met een overlocksteek twee weefsels rand-tegen-rand aan elkaar.

Ideaal voor aaneennaaien van rollen aan de ingang van borstelmachines, stukverfmachines of spanramen bijvoorbeeld.

Geschikt voor: weefsels, breigoed, tapijt, kunstleder,…

Deze machine kan geleverd worden met 220/240 Volt aansluiting of met oplaadbare batterij.

AAT 2000 Autorail

De AAT 2000 bestaat uit een rail op statief die aan de ingang van een machine kan geplaatst worden.  Op de rail beweegt een mobiel plateau waarop een TC-105 naaimachine is opgesteld.  De naaimachine stikt de twee weefsels met een overlocksteek aan elkaar en snijdt de uitstekende rand af.  De naaimachine beweegt automatisch van de ene kant naar de andere op de rail.

Mod. TC105

DE TC/105 machine is de vaststaande uitvoering van de TC/101.

Deze naaimachine (overlocksteek) is beschikbaar met vaste stroomaansluiting en met batterijvoeding en kan op een mobiele tafel of op een zwaardere tafel met eveneens grotere batterij worden geleverd.

Rolltex - rollenbekleding - antislip

ROLLTEX

Paul Heller  GmbH. & CO.                           

P.O.BOX 131264
D – 42039   WUPPERTAL
Duitsland

T: +49 202 890 9192
F: +49 202 890 9111

e-mail: rolltex-paul.heller@t-online.de

URL: www.rolltex.de

ROLLTEX levert:

 • Rollenbeleg en cilinderbekleding voor textiel- en papierindustrie

De firma Paul Heller GmbH levert onder de merknaam ROLLTEX de rubberbekleding voor trekrollen voor weefmachines en vb inspectiemachines, bekleding voor geleidings- en drukwalsen op allerhande machines.

De ROLLTEX producten zijn beschikbaar in twee kwaliteitscategorieën:

 • De PREMIUM klasse is vervaardigd in Europa en voldoet aan alle kwaliteitsnormen die door de oorspronkelijke constructeurs van de machines worden vereist.
 • Onder druk van concurrentie uit het verre oosten bieden wij eveneens de ECONOMY producten aan.  Deze artikelen zijn uiteraard goedkoper dan de PREMIUM producten, maar bij vergelijking is het kwaliteitsverschil duidelijk.

Sariel

Sariel s.r.l

via del Chioso, 4
24030 Mozzo (Bergamo)
Tel.: +39 035 613 221
Fax: +39 035 613 423
Email: info@sariel.it
http: www.sariel.it

Als polyvalente constructeur biedt Sariel een aantal machines en installaties voor de textielindustrie:

 • Weefselopwikkelaars / Batching motions
 • Automatische magzijnen voor weefsrollen of weefbomen
 • Algemene automatisering / Robotisering

Weefsel opwikkelaars

De batching motions van Sariel zijn eenvoudig van concept, heel efficiënt en robuust gebouwd.  Ze kunnen voorzien worden van onder meer: zig-zag inrichting, inspectietafel, boven- en onderlicht,  automatische uitstoot unit.

Automatisch rollenmagazijn

Voor het stockeren van weefselrollen op een intelligente manier, waarbij opgeslagen rollen gemakkelijk en automatisch terug uit de voorraad kunnen gehaald worden beschikt Sariel over mooie referenties.

Automatisch weefboommagazijn

Voor het automatische opslaan van volle en lege weefbomen bouwt Sariel zowel de metalen structuur als de automatisering.

Robotisatie

Als geaggregeerd SIEMENS verdeler/programmeur beschikt SARIEL over een uitgebreide knowhow om ook het vreemdste automatiseringsproject tot een goed einde te brengen. 

Trinca

TRINCA Off. Mec. Snc.                           

Via IV Novembre
I – 22075 LURATE CACCIVIO (CO)
Italië

T: +39 031 39 0036
F: +39 031 39 0307
www.trinca.it 

Trinca levert:

 • Weefmachines voor heel zware industriële weefsels op basis van monofilamenten en/of metaaldraad
 • Weefmachines op grote breedte: tot 15 meter
 • Elektronische schachtmachines met servomotoren
 • Moderne schietspoelweefmachines
 • Speciaalbouw van weefmachines op maat voor specifieke toepassingen

Waar andere weefmachinebouwers de handdoek in de ring gooien, begint Trinca!
Deze hooggespecialiseerde constructeur bouwt weefmachines op maat.

Een greep uit de realisaties:

 • 11m brede weefmachine voor het weven van nylon monofilament van 1,5 mm dik in ketting en inslag, bij een toerental van 70 tpm
 • 2 m brede weefmachine voor het weven van architecturale metaalweefsels met in ketting en inslag staaldraad van 1 mm dik
 • Weefmachine voor het weven van stalen netten met staaldraad van 7 mm dik in ketting en inslag.
 • 3 m brede weefmachine voor het weven van kunststoffilament van 2 mm dik bij een toerental van 250 tpm

Trinca bouwt eveneens schietspoelweefmachines die zelfs uitgerust kunnen worden met een moderne versie van de automatische spoelwisselaar van het type ‘UNIFIL’. Deze weefmachines zijn voorzien van de nieuwste technologie inzake elektronica zoals elektronisch gestuurde boomafwikkelaars en regulator.

1. Schietspoelweefmachines

T.NV - Schietspoelweefmachine

De T.NV is een schietspoel weefmachine voor weefsel die dienen voorzien te zin van een vast geweven zelfkant.  De machine is geschikt voor denim en hoogwaardige kledingstoffen maar ook voor technische wefsels en tubulaire weefsels.  Een automatische spoelwisselaar van het ‘unifil’ type is voorzien.  De machine is gebouwd met hedendaagse technologie; elektronisch gestuurde boomafwikkelaar en regulator zorgen voor een perfecte weefselkwaliteit.

Machinebreedtes: van 500 tot 2000 mm.
Toertal: +/- 200 Rpm

T.NV.B - Schietspoelweefmachine

De T.NV.B schietspoelweefmachine is gebouwd voor het weven van zwaar technisch weefsel op basis van o.m. Kevlar, Koolstofvezel, synthetische filamenten of natuurlijke vezels.  De aanslagkracht van de weeflade (tot 10000 Nm) biedt de mogelijkheid om zeer zware weefsel te realiseren.

Machinebreedtes: van 1000 tot 12000 mm en meer
Weefsnelheid: 1 tot 80 Tpm

1. Schietspoelweefmachines

T.2N.10E/PS Grijperweefmachine

Deze TRINCA machine is ontwikkeld voor het weven van de zwaarste technische doeken met een breedte van 12 meter en meer.  De T.2N.10E/PS machine vangt aan, daar waar machines van andere constructeurs afhaken.  

 • De grijperbanden worden aangedreven d.m.v. twee servomotoren
 • De ladeaanslag gebeurt d.m.v. van verschillende nokkenkasten met complementaire nokken
 • De borstboom en weefselopwikkeling zijn met 3 trekrollen voorzien voor heel zware weefsels
 • Alle machinefuncties zijn elektronische gecontroleerd en gestuurd
 • Er kan tot met 10 weefbomen gewerkt worden
 • De met servomotoren aangedreven gaapvormingsinrichting kan voorzien worden tot maximaal 56 schachten
 • De elektronische gestuurde inslagaangever kan tot 12 verschillende inslagen aangeven

T.2N.10E-PS 11750 Grijperweefmachine

Deze grijpermachine voor technische weefsels kan tot max. 11750 mm breed gebouwd worden.  De minimale weefbreedte is 3000 mm.  De dikte van de inslag ligt tussen 0.13 en 1.2 mm met een schotdichtheid tussen 4 en 100/cm.

De machine wordt voorzien van een TRICAN elektronische dobby tot max. 52 schachten.  De gaapgrootte en het gaapprofiel zijn voor elk schot afzonderlijk instelbaar.  Deze machine kan met meerde kettingboomafwikkelaars uitgerust worden.

De weefsnelheid is trappenloos instelbaar tussen 5 en 90 Tpm.

Faststrong t.e.m. 2AR.3200

De Fastrong machine is een sneldraaiende grijperweefmachine voor het weven van technische weefsels.

 • Machinebreedte: 3200 mm. (tot 7000 mm; op aanvraag)
 • Weefsnelheid: trappenloos instelbaar van 0 tot 250 rpm (naargelang weefseltype en machinebreedte)
 • Maximale aanslagkracht van de lade: 3000 N/m
 • Maximale spankracht op de weefketting: 2000 N/m
 • Gaapvorming: Nokken of elektronische TRINCA dobby tot max. 52 schachten)
 • Opwikkeling: d.m.v. 3-walsen systeem voor grote trekkracht
 • Kettingboomafwikkelaar: Meerder kettingbomen, met gestuurde toevoerwalsen

T.EP.AR Grijperweefmachine voor meerlagige weefsels

De TRINCA T.EP.AR machine wordt gebouwd in weefbreedte tussen 1000 en 2000 mm.

De elektronische gestuurde afwikkelaar voor de kettingbomen is gesynchroniseerd met de weefseopwikkelaar met 3-walsensysteem. De inslag wordt ingebracht d.m.v. grijper bevestigd op starre grijperstangen.  Deze machine is uitermate geschikt voor het weven van o.m. transportbanden en multilayer weefsels.

 • Weefsnelheid: tot 140 tpm

W.B. Swift

W.B. SWIFT Ltd.                              

Leafland Street Works
UK – HX14LX HALIFAX
England

T: +44 14 2235 2698
F: +44 14 2235 8073

W.B. Swift levert:

 • Roeden en mesjes voor roedenweefmachines voor meubelstoffen.
 • Roeden en mesjes voor Wilton tapijtweefmachines.

W.B.Swift is producent van roeden voor de poolvorming op roedenweefmachines voor zowel meubelstoffen (épinglé) als voor tapijt (Wilton). Vanuit Halifax in Groot-Brittanië levert dit zeer gespecialiseerde familiebedrijf hoogwaardige producten aan kritische klanten. Voor verschillende toepassingen en garentypes zijn een drietal verschillende snijmesjes voor de roeden beschikbaar.

De Belgische meubelstofwevers en fabrikant van épinglé velours kennen de naam W.B. SWIFT goed omwille van de onberispelijke kwaliteit van de producten.

Roeden voor veloursweefsels

WB SWIFT levert roeden voor zowel de moderne WIREFLEX als voor de METEX roedeweefmachines.  De perfecte maatvastheid en het speciaal gepolijste oppervlak maken dat de WB SWIFT roeden minder onderhevig zijn aan opwarming tijdens het weven.  Hierdoor is ook minder smering van de roeden nodig, zodat het weefsel minder bevuild wordt.

Roeden voor tapijt

Voor Wilton tapijten geweven op oude Wilton machines of op de meer recente Martens & Fröhwein of Construma machines produceert WB SWIFT op maat gemaakte roedes.  Zowel in lengte als in doorsnede worden aan de wensen van de klant voldaan.  Verschillende ‘hielen’ zijn ter beschikking om de roede te verbinden met de specifieke roedebeweging van elke machine.

Afwerking is zeer belangrijk bij roeden van grote lengte.  Perfecte harding en polijsten staan borg voor lange levensduur

Snijmesjes voor weefroeden

WB SWIFT beschikt als  producent van weefroeden ook over een eigen productie van mesjes.  Met een speciale staallegering en met zelfgebouwde automaten produceert WB SWIFT goed passende mesjes voor de eigen roeden en voor andere merken.

Verschillende types van snijrand leveren naargelang het type poolgaren en de dikte van de pooldraad steeds goede resultaten op.

Zanfrini - weef- en warprieten

ZANFRINI Srl.

Via Socrate, 12
I – 22070 Casnate con Bernate (CO)
Italië

T: +39 031 45 1460
F: +39 031 45 1458
www.zanfrini.com

Zanfrini levert:

 • Weefrieten voor grijper-, projectiel- en luchtstraalweefmachines
 • Scheer- en warprieten

De firma ZANFRINI is gevestigd in het hart van de zijde-industrie in de buurt van Como. Sinds 1948 maakt de inmiddels derde generatie kwaliteitsrieten voor:

 • kledingstoffen
 • meubelstoffen
 • technisch textiel
 • filterdoek

Zanfrini stelt op de eigen website geoptimaliseerde formulieren ter beschikking voor het aanvragen van offertes en voor het bestellen van uw rieten.