Voor meer details inzake IBC-mengers kan je terecht op de specifieke website van Euromixers.

Je vindt er ook meer info over:

 • draagbare en verplaatsbare vaten en mengers
 • heavy duty mengers met top-invoer
 • mengers voor sanitaire toepassingen
 • High Sear mengers
 • statische in-line mengers

IBC-mengers

Na een tijdje is het soms nodig om het product dat in een IBC is opgeslagen terug moet omgeroerd worden om de homogeniteit te herstellen.  Met Euromixers bieden wij een gamma van industriële mengers aan die gemakkelijk op een IBC bevestigd kunnen worden

Euromixers heeft jarenlange ervaring met compacte mengers voor gebruik op IBC’s.  We ontwikkelden een aantal extra’s die van uw goedkope IBC-menger  een productiemenger maken. Zo kan de IBC menger van Euromixers voorzien worden van o.m. een toevoerbak voor poeders en/of één of twee toevoerleidingen voor vloeistoffen. Zo maakt U van Uw (goedkope) IBC menger een echte productiemenger!

TOEPASSINGEN

 • Chemische industrie
 • Kleurstoffen en pigmenten
 • Zout- en suikeroplossingen
 • Verven en lakken, vb. parelverf voor wegmarkering
 • Voedselmengsels en dranken
 • Waterbehandeling: chemicaliën en floculanten
 • Farmaceutica en cosmetica
Standaard IBC menger

De IBC mengers van Euromixers zijn compact en compleet in hun uitvoering.  De aandrijving kan naar keuze gebeuren met een elektrische motor of met een pneumatische motor. De elektrische motor kan op aanvraag ook voorzien worden van een trappenloze snelheidsregeling.  Het frame is voorzien voor manipulatie met een heftruck.

Als roerelementen zijn kleine dispergeerschijven combineerbaar met klapschroeven als basis roerelement. De grootte van de roerelementen en de snelheid wordt door ons berekend in functie van uw toepassing.

NIEUW: Onze IBC mixers kunnen geleverd worden met schroef en roer-as in kunststof voor het mengen van agressieve producten

Onze IBC mixers voldoen aan alle veiligheidsnormen en zijn binnen de week leverbaar.

IBC menger met pneumatische motor

De pneumatische motoren zijn voorzien van een regelventiel waarmee de snelheid van het roerelement kan geregeld worden en een geluidsdemper op de uitlaat.
Ook hier is het frame voorzien voor manipulatie met een heftruck.

Vraag ons om meer informatie over onze ATEX uitvoering.

E-400 klapschroef

Onze IBC mixers zijn voorzien van een speciale ‘klapschroef’.  De schroef gaat gemakkelijk door de opening van de IBC (diam 150 mm.) Zodra de menger wordt aan gezet klappen de bladen van de schroef open en worden in horizontale positie gebracht.

IBC mixer met poedertoevoer

MAAK VAN UW IBC mixer een volwaardige industriële mixer!!!

Naast de aandrijfmotor van de menger is een afsluitbare conische toevoer geplaatst waarin poeders of korrels kunnen toegevoegd worden aan de vloeistof in de IBC. De poedertoevoer is zo gericht dat het poeder naar beneden valt zonder in contact te komen met de roeras.

IBC menger met vloeistoftoevoer

Voor het inmengen van vloeistoffen heeft Euromixers de IBC menger voorzien van één of twee toevoerleidingen waarop soepele slangen kunnen aangesloten worden, waarmee extra vloeistoffen kunnen aangevoerd worden. De leiding is zo gemaakt dat de vloeistof(fen) rechtstreeks naar onder vloeien, zonder in contact te komen met de roeras.

Een verdere stap om uw IBC mixer als productiemixer te gebruiken!!!

IBC mengers met gemengde toevoer voor additieven

Voor het inmengen van vloeistoffen heeft Euromixers de IBC menger voorzien van één of twee toevoerleidingen waarop soepele slangen kunnen aangesloten worden, waarmee extra vloeistoffen kunnen aangevoerd worden. De leiding is zo gemaakt dat de vloeistof(fen) rechtstreeks naar onder vloeien, zonder in contact te komen met de roeras.

Een verdere stap om uw IBC mixer als productiemixer te gebruiken!!!

High Shear-uitvoering

Binnenkort komt Euromixers met een insteekmixer voor IBC’s op de markt in “high shear” uitvoering. Hiermee kunnen moeilijk mengbare producten in emulsie gebracht worden.

IBC-mengstations

Naast de succesvolle mobiele IBC menger die met behulp van een heftruck op de IBC kan geplaatst worden, leveren wij ook de IBC vaste mengstations.  De technologie van de IBC menger (klapschroef) wordt ook hier toegepast.

Een afgebakende ruimte is voorzien voor de positionering van de IBC.  De motor   met as en schroef is opgehangen in een frame dat manueel of gemotoriseerd op- en neer kan bewogen worden.  Nadat de container op zijn plaats is gebracht kan de operator de menger in de container laten zakken en in werking stellen.

Ook deze mengstations zijn voorzien van het CE-veiligheidslabel en bieden een technisch correcte en economisch interessante oplossing voor het mengen en oproeren van producten in IBC-containers. 

TOEPASSINGEN

 • Chemische industrie
 • Kleurstoffen en pigmenten
 • Zout- en suikeroplossingen
 • Verven en lakken, bvb parelverf voor wegmarkering
 • Voedselmengsels en dranken
 • Waterbehandeling: chemicaliën en floculanten
 • Farmaceutica en cosmetica

Meerdere vaste mengstations kunnen naast elkaar opgesteld worden om verschillende kleine batches gelijktijdig te kunnen verwerken.

De opstelling van de IBC’s kan zowel op het grondniveau als op een plateau (boven een pomp), zoals in schets hiernaast.

Vatmengers

Voor het mengen in kleine hoeveelheden in de metalen of kunststofvaten waarin de producten worden geleverd, bieden wij met de elektrische Drum Mixer van Euromixers een economische en ergonomische oplossing.

De EM Drum Mixer is kan voorzien worden van verschillende roerelementen in functie van de te mengen producten.  

De menger wordt elektrisch opgetild en in het vat neergelaten.  Een veiligheid is voorzien, zodat de motor niet kan ingeschakeld worden wanneer geen vat aanwezig is.

Deze menger bestaat in verschillende uitvoeringen:

 • vaste montage op de vloer
 • vaste montage tegen de muur
 • mobiele opstelling, verrijdbaar

Mobiele vatmenger

Op vraag van klanten die kleine batches verwerken en hiervoor niet over mengkuipen beschikken ontwikkelde Euromixers de mobiele vatmenger.  

Op een stabiel en verrijdbaar onderstel is een in de hoogte verstelbare menger aangebracht die in een open vat of  drum kan geplaatst worden.  De grote flens onder de aandrijfmotor sluit het vat volledig af zodat spatvrij kan gemend worden.

Dit toestel kan gebruikt worden voor het oproeren van visceuze vloeistoffen bij het overpompen of voor het bijmengen van substanties bij de inhoud van het vat.

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN:

 • Verrijdbare basis met blokkeerbare remmen op de wielen
 • Afgeveerd deksel voor afsluiting van het vat
 • Elektrisch controlepaneel
 • Automatische hoog/laag instelling
 • Elektrische motor 0.37 kW, 415V/3Ph/50Hz/IP55
 • Aan/Uit schakelaar, thermische beveiliging, dubbele veiligheidsschakelaars
 • Meng-as in RVS 316 en dubbele E-400 high-flow schroeven

Heavy Duty-mengers

Euromixers top entry mengers en mixers bieden prijsgunstige oplossingen voor een brede waaier van industriële toepassingen. Motoren, asdiameters, snelheden en impellerconfirguraties worden individueel berekend voor optimale performantie.

KENMERKEN VAN ONZE TOESTELLEN:

 • Lage opbouwhoogte, compact en robuust ontwerp
 • Standaard motoren
 • Vermogens tussen 0,25 en 15 kW
 • Reductiekasten met ‘holle as’ concept garanderen een perfecte uitlijning van de roeras
 • Motoren met een Service Factor van minimum 1,5 staan borg voor een lange onderhoudsvrije levensduur
 • Bevestigingsflensen in verschillende uitvoeringen
TERA Top Entry Mixers

De TERA uitvoering is voorzien van een een vlakgeplaatste motor met reductiekast in functie van plaatsbesparing in de hoogte.

De TERA industriële vloeistofmengers worden gebouwd in functie van de behoefte van de klant op basis van standaard elementen. De motor, reductiekast, roer-as en roerelement worden gedimensioneerd voor een optimaal resultaat.

De vermogensn liggen tussen 0,25 en 15 kW.  De TERA uitvoering is geschikt voor (naargelang de uitvoering) tanks met inhoud tussen 25 en 60.000 liter.

Heavy Duty EM uitvoering

EM – Top Entry vloeistofmengers met dubbele of direvoudige reductiekast met parallelle assen en heliocoïdale tandwielen leveren een assnelheid tussen 2 en 1.000 tpm.  De tandwielen zijn speciaal gehard voor hoge betrouwbaarheid en laag geluidsniveau.

Wij berekenen graag voor u de optimale configuratie van het gepaste roerwerk voor uw applicatie.

Impellers

Naargelang de toepassingen en de te mengen of te dispergeren producten kiest euromixers voor het optimale roerelement. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk: 2- en 3-bladige marine schroeven, klapschroeven, dispergeerschijven, turbines, rushtonschroeven…

Hygiënische mengers

Euromixers bouwt hygiënische mixers in roestvrij staal op vraag van de phamaceutische en cosmetische industrie. Ook speciale uitvoeringen volgens de specifieke eisen van de klant horen tot de mogelijkheden.

Met een standaard tri-clamp kunnen onze mixers op het mengvat bevestigd worden.  Hierdoor wordt de mixer gemakkelijk verplaatsbaar.

We hebben ook oplossingen met afneembare aandrijving. Hier kan de roer-as en het roerelement vast op de mengtank bevestigd blijven terwijl enkel de aandrijvingsunit verplaatst wordt.

Onze roestvrijstalen mixers zijn ontworpen voor de pharmaceutische industrie en om in clean rooms te werken.  Alle elementen zijn vervaardigd in of afgeschermd met roestvrij staal. Ze kunnen voorzien worden van trappenloze snelheidsregeling voor instelbare en repetitieve opdrachten.

WERKING:

De roeras kan zonder werktuigen verwijderd worden. Een speciaal ontworpen positieve klem zorgt hiervoor. Veiligheidsschakelaars maken dat de menger niet in werking gesteld wordt wanneer de roerelementen niet correct gepositioneerd zijn of terwijl er afschermingen open staan. Wij bouwen mengers volgens uw specifieke aanvraag.